Endelig er dagen her! Lørdag 13. august fra kl. 11.00-15.00 fyller vi Kulturhuset i Halden med forestillinger, konserter, og aktiviteter. Aktivitetene og forestillingene er skreddersydd barna. Det betyr fantasifulle forestillinger i passende lengde, varierte aktiviteter og plenty av opplevelser – og alt er gratis!

Vi gleder oss stort til å se dere!

En lystig lørdag

Er du blant de som mener at man ikke får moro enn man lager selv? Blåseensemblets familiedag kommer til å forandre på det. Her blir det sang, skaperverksted, musikklaboratorium, teater, improvisasjon og hurramegrundt fra åpning til stengetid.

La deg trollbinde av Rottefangeren i Hameln

Ved hjelp av hånddukker og skyggeteater vil Pianostredet Figurteater fortelle den spennende historien om Rottefangeren fra Hameln. Handlingen er fornorsket og tilpasset. Musikken spilles av en treblåstrio med fløyte, klarinett og fagott i tillegg til slagverk.

Lag lyd med skinn, tre og metall

Lyd er liv. I vårt lydlaboratorium finner du en rekke forskjellige typer slagverksinstrumenter som bare venter på at noen skal spille på dem. Eksperimenter, lek og lag lyd og leven samtidig som du opplever den smittende gleden som bare musikk kan gi.

Besøk Herr Dr. Roger W. Frankentubas Tubalubarium

Blant de mørkeste og dypeste tonene i musikken finner vi tubaen og dens merkelige slektninger. Den som våger å ta turen i vårt Tubalubarium får møte instrumenter og lyder i former og fasonger som utfordrer både sjel og sinn.

Improviser til kortfilm

Lyden setter stemningen. La barna sette lyd til en kortfilm som spilles på skjermen. Her får barna velge blant et utvalg morsomme instrumenter og spille det de synes passer til bildene på skjermen. Seansen ledes av en av Blåseensemblets egne musikere, slik at de lærer seg hva ekte improvisasjon virkelig dreier seg om.

Kom og syng – Sangskatten

Kom og syng noen av de mest kjente og folkekjære barnesangene, arrangert og akkompagnert av et blåseensemble på sitt mest lekne og en forsanger med virkelig futt i. Sangskatten ledes av en sprudlende Asgeir Borgemoen, kjent fra NRK barne-tv og som sjefen over alle sjefer. Koselig og gøy? Gjett om!

Et hus fylt med latter og glede

I tillegg til aktivitetene over vil det skje alskens artigheter i hele huset, hele dagen. Kom innom lørdag 13. august og få med deg en dag fylt av opplevelser for store og små. Kaffen er åpen, så noe godt å spise og drikke er det selvsagt mulig å få tak i. Vi gleder oss til å se deg her.

Det Norske Blåseensemble

Med røtter tilbake til 1734, kan Det Norske Blåseensemble skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden. Det Norske Blåseensemble blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid, og får ofte selskap på scenen av unge talenter og lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
13.08.2022 11.00 KULTURHUSET