Dato Tid Sted
27.04.2023 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
28.04.2023 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
04.05.2023 19.00 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD
05.05.2023 19.00 SARPSBORG SCENE

De største låtene fra de mest kjente musikalene sunget av solide Espen Grjotheim og stjerneskuddet Sanne Kvitnes. I ryggen har de fullt orkester fra Det Norske Blåseensemble. Dette blir en skikkelig festkveld!

Noen musikalnumre har en helt spesiell innvirkning på publikum. Enten det er en følelsesladet ballade eller et fyrverkeri med fullt orkester, er fellesnevneren den samme. Applausen vil ingen ende ta, og gåsehuden nekter å legge seg. På denne konserten får du disse høydepunktene fra kjente musikaler som «Mamma Mia», «Panthom of the Opera» og «Les Misérables» – på rad og rekke.

Bejublede solister og stort orkester

I likhet med kveldens numre, har også solistene høstet store mengder jubel. Espen Grjotheim har lenge vært en av landets mest kjente og kjære musikalartister. Det finnes knapt en hovedrolle Grjotheim ikke har hatt og gjort med stor suksess. Høsten 2023 inntar han hovedrollen i Folketeaterets store musikalproduksjon Miss Saigon.

I samme musikal får han selskap av stjerneskuddet Sanne Kvitnes. Hun stormet inn på musikalscenen våren 2020 til strålende kritikker, da hun på kort varsel steppet inn i en av hovedrollene i «Chess» på Folketeatret. Prestasjonen sikret henne også prisen «Årets musikalartist» i 2021.

Det Norske Blåseensemble tilfører både ekstra nerve og trøkk. Her er det bare å sikre seg billetter og glede seg!

Medvirkende:

Espen Grjotheim

Espen Grjotheim har medvirket i en lang rekke scene-, musikk- og tv-produksjoner, og er kjent som en allsidig artist med en svært mangfoldig karriere. Han har hatt bærende roller i flere av de aller største musikkteateroppsetningene i Norge, blant annet som Norges første Phantom i «The Phantom Of The Opera», men også i «Mamma Mia», «We Will Rock You», «Chess», «Les Miserables», «Kristina från Duvemåla», «Fame», «Jesus Christ Superstar», «La Cage Aux Folles» og «I Blanke Messingen». Grjotheim portretterte Amy Winehouse i teaterkonserten «27 The Club» og spilte rollen som Serge i Yasmina Reza ́s «Kunst». Han var også å se i showkonsertene «Vi elsker Abba» og «Store Norske» på Edderkoppen Scene.

Espen har medvirket i flere forestillinger utenfor Norge, blant annet i Tyskland og Storbritannia. Han er kjent som vokalist i bandet Secret Garden, og har vært med på flere av deres innspillinger og turneer, både nasjonalt og internasjonalt. Espen ble nominert til norsk musikkteaterpris i både 2015, 2016 og 2019, og mottok «Best Actor in a Musical» under Regional BroadwayWorld Awards i 2018.

Foto: Svein Finneide
Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Sanne Kvitnes

Skuespilleren, sangerinnen og tekstforfatteren Sanne Kvitnes, regnes som et av musikalscenens nye stjerneskudd. Hun startet å jobbe i ung alder, men tilbrakte også et halvt år ved London Acadamy of Music and Dramatic Arts, for å studere Shakespeare. Hun har tidligere medvirket i blant annet «Den Hvite Dame» som Penelope, «Soot Spelet» som Inger-Marie Soot, og vært en del av ensemble i «Sound of Music» ved Folketeateret. I 2021 gjorde hun brakdebut i «Chess» på Folketeateret i rollen som Florence Vazi – en rolle hun vant «Årets musikalartist» for under Musikkteaterprisen samme år. Høsten 2022 stod hun igjen på scenen i Folketeateret i den prisvinnende rollen i «Chess».

Utenom scenen har hun medvirket i tv-produksjonene «Beat for Beat» og Tv2s feelgood-serie «Julestjerna». Hun produserer også egne konserter, skriver eget materiale – både musikk og større prosjekter, driver møtestedet «Musikalpub» og jobber som oversetter og dubber for IYUNO.

Christian Eggen 
Dirigent

Christian Eggen har hevdet seg på høyeste nivå som både dirigent, komponist og utøver. Han spilte sin første solokonsert som 16-åring i 1973, og var i mange år en av landets fremste pianister. Dirigentdebuten kom i 1980, og Christian er i dag blant Europas ledende dirigenter for samtidsmusikk. Han har skrevet musikk for både film, teater, fjernsyn, orkester og elektroakustiske installasjoner. Christian har vunnet en rekke priser, og i 2007 utnevnte Kong Harald ham til Kommandør av St. Olavs orden.

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734, tar vi vare på historien, samtidig som vi skaper den på ny. Vi er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør oss både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Vi ønsker alltid å gjøre musikken til vår egen, og streber etter å oppnå en unik klang, og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når vi spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter vi stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
27.04.2023 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
28.04.2023 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
04.05.2023 19.00 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD
05.05.2023 19.00 SARPSBORG SCENE