Dato Tid Sted
23.11.2023 19.00 IMMANUELS KIRKE I HALDEN
24.11.2023 19.00 SARPSBORG KIRKE
26.11.2023 19.00 MOSS KIRKE

I skinnet fra levende lys spiller vi klassiske julesanger og tradisjonelle julesalmer. Slik de opprinnelig ble fremført.

Historisk jul

Julens spilleliste har dype røtter. Mange av sangene som år etter år er et musikalsk bakteppe i desember, er svært gamle og bærer mye historie. Det er de historiene vi ønsker å formidle med kirkekonsertene i førjulstiden. Orkesteret spiller julemusikk og julesalmer fra renessansen og frem til 1800, som Jeg synger julekvad, Mitt hjerte alltid vanker og Deilig er jorden, i tillegg til julekonserter fra barokken.

I hver konsertby deltar også lokale kor: Sarpsborg Kammerkor, Moss Kammerkor og Picocanto i Halden.

Dette er en stemningsfull konsert med fellessang, et musikalsk pusterom i førjulstiden.

All musikk er arrangert av vår trompetist, Stian Aareskjold.

Trompetist i Blåseensemblet, Stian Aareskjold, arrangerer en stor del av musikken som orkesteret fremfører. Han har et eget øre for å omarrangere klassiske mesterverk til ensemblets besetning. I 2022 stod Stian som arrangør for godt over 50 stykker. De ble blant annet fremført under Barokkfest i Trondheim, Messingbonanza, Klassiske favoritter og Bach-Haydn-Bach. Stian skaper unike musikalske opplevelser for orkesteret og for publikum. Hans versjoner gir nytt liv til musikken.