Dato Tid Sted
08.11.2022 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
10.11.2022 19.00 SARPSBORG SCENE

Det Norske Blåseensemble i samarbeid med skolekorps fra Halden og Sarpsborg gir deg filmmusikk fra blant annet Pirates of the Caribbean, Harry Potter og James Bond.

Vi elsker korps

Det Norske Blåseensemble elsker korps. Kanskje ikke så rart, siden vi startet som militærkorps på Fredriksten festning. Ensemblet har derfor tatt initiativ til et samarbeid med skolekorps i regionen. Målet er å inspirere korpsmusikanter i tenårene til å fortsette med hobbyen sin og styrke interessen deres for musikken. Dette er et spennene og ikke minst viktig pilotprosjekt som vi håper å kunne fortsette med i årene som kommer.

Fra Frozen til James Bond

Når Det Norske Blåseensemble og samarbeidskorpsene går på scenen sammen i november, har vi lagt bak oss et helt år med seminarer, skolebesøk og fellessamlinger. Korpsene har også fått være med på å bestemme programmet for konserten. Her vil du gjenkjenne musikk fra filmer som Frozen, Pirates of the Caribbean, Harry Potter, The Avengers og James Bond. Konserten i Halden spilles med Halden Skolemusikkorps og Idd Skolemusikkorps. I Sarpsborg får du oppleve Sarpsborg jente- og guttekorps.

Medvirkende:

Korps i Halden

Halden Skolemusikkorps

Halden skolemusikkorps ble stiftet 9. september 1932, og har i år 90-års jubileum. Det feires med jubileumstur til Göteborg Music Festival i juni og jubileumskonserten i Brygga Kultursal 30.oktober. Korpset har per april 2022 44 medlemmer i alderen 6 til 18 år, og består av et hovedkorps og et aspirantkorps. Hovedkorpset dirigeres av Christian Tveitan, og aspirantkorpset av Mona Bråthen Henriksen.

Idd Skolemusikkorps

Idd Skolemusikkorps i Halden ble stiftet 22. februar 1962. Korpsets uniformer er laget etter mønster fra de dansk/norske soldatuniformene fra 1600-og 1700-tallet. Målsetningen er i korte trekk å skape og utvikle medlemmenes interesse for musikk, utvikle spilleferdigheter og samspill, samt være med på å skape et godt miljø. De ønsker å fremme spillglede og musikalsk utvikling, og håper at korpset kan bidra til både personlig og sosial utvikling for den enkelte. Korpset har 3 avdelinger, og i dag består de av 8 aspiranter i alderen 7–8 år, 5 juniorer og 10 seniorer. Et medlem blir junior etter et år som aspirant, og senior etter to år som junior.

Korps i Sarpsborg

Sarpsborg jente- og guttekorps

Sarpsborg jente- og guttekorps ble stiftet i 1914, og korpsets første dirigent var organist Fritz Wilhelm Pedersen. I dag er det Iver Vatvedt som dirigerer korpset. Korpset øver to dager i uka på Sandesundsveien skole, og er i dag det eneste skolekorpset i Sarpsborg på vestsiden av Glomma. Korpset består av 46 medlemmer fordelt på aspiranter, junior og hovedkorps.

Geir Holm Dirigent

Geir Holm er fast ansatt saxofonist i Det Norske Blåseensemble, og førsteamanuensis i saxofon ved musikkhøgskolen. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og Centre Musical International d`Annecy France. I 2001 ble han den første norske klassiske saxofonisten som ga ut en soloplate. Geir har lang erfaring med musikalsk ledelse, både som dirigent og spillende leder, for både profesjonelle orkestre og amatørkorps. Geir er også musikalsk leder for RØST (Regionkorps Øst).

Det Norske Blåseensemble

Med røtter tilbake til 1734, kan Det Norske Blåseensemble skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden. Det Norske Blåseensemble blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid, og får ofte selskap på scenen av unge talenter og lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
08.11.2022 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
10.11.2022 19.00 SARPSBORG SCENE