Dato Tid Sted
13.09.2024 20.00 FREDRIKSHALDS TEATER Fribilletter
13.09.2024 22.00 FREDRIKSHALDS TEATER Fribilletter

Norges eldste orkester og Norges ledende backingband deler scene i Fredrikshalds teater under årets Kulturnatt i Halden. Konsertene ledes av Bebe Risenfors, som har bakgrunn fra det svenske Waits hyllestbandet Bad Livers og har selv bidratt som musiker på to av Tom Waits album. Sangsolist er svenske Andi Almqvist.

Den amerikanske sangeren, låtskriveren, musikeren og filmskuespilleren Thomas Alan (Tom) Waits har siden 1973 gitt verden et helt eget musikalsk univers – en unik blanding av jazz, delta blues, vaudeville, rock, country og kabaret. Da Waits i 2011 ble valgt inn i Rock and Roll Hall of Fame, sa Neil Young i introduksjonstalen: «Tom Waits er umulig å beskrive og jeg befinner meg her for å beskrive ham. Han er en slags utøver, sanger, skuespiller, tryllekunstner, bytting og åndelig veileder».

Waits startet som en rusten stesønn av Beat-generasjonen, med forfatterne Jack Kerouac, Allen Ginsberg og William S. Burroughs i spissen. Han har senere vært en sentral tekstforfatter og komponist i et egenartet prosjekt med å koble innflytelser fra så forskjellige artister og komponister som John Lee Hooker og Kurt Weill, Hank Williams og Ramones, John Coltrane og The Pogues, Rolling Stones og Puccini, Captain Beefheart og Cole Porter.

Musikeren har gitt ut sytten studioalbum fra 1973 til 2011. På flesteparten av dem har blåseinstrumenter hatt en vesentlig rolle. Underveis har han servert store sanger som «Tom Traubert´s Blues», «Ol´55», «Burma shave», «Whistlin´ past the graveyard», «I hope I don´t fall in love with you», «Christmas card from a Hoover in Minneapolis» og «Ruby’s arms»» for å nevne noen.

Skrevet av Tom Skjeklesæther

Medvirkende
Det Norske Blåseensemble
The Salmon Smokers
Bebe Risenfors, spillende leder
Andi Amqvist, sangsolist

Varighet: 45 min

Konserten er en del av Kulturnatt i Halden. Den er gratis, men du må ha fribillett.