Dato Tid Sted
17.05.2023 16.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN

Det Norske Blåseensemble inviterer til nasjonaldagsfeiring og gallakonsert i Brygga Kultursal. Får du ikke 17. mai-følelsen her, så får du det kanskje aldri.

En hyllest til landet vårt

Programmet er håndplukket fra den nasjonalromantiske skattekisten. Her får du musikk skrevet av ulike norske komponister med ett og samme mål – å hylle det flotte landet vi er så heldige å bo i. Siste ord får Bjørnstjerne Bjørnson og Rikard Nordraak, når konserten avsluttes med allsang av Ja, vi elsker. Det inkluderer selvfølgelig også fjerde vers.

Blåseensemblet med gjester

Det Norske Blåseensemble pusser messingen og stiller med fullt ensemble. Årets solist er den prisbelønte harpisten Uno Alexander Vesje. Hans eminente harpespill vil ta en allerede stemningsfull opplevelse til nye høyder. Dirigentpodiet inntas av unge og fremadstormende Aage Richard Meyer.

Medvirkende:

Uno Alexander Vesje
Harpist

Uno Alexander Vesje er en prisvinnende norsk harpist og komponist. Da Uno var 27 år hadde han sin internasjonale debut med en helaftens recital i Carnegie Hall i New York City, og suksessen har fortsatt. Han har fremført verker på arenaer verden over som på – Het Concertgebouw, De Geerhallen (SV), Richard Burton Theatre (UK), the Hong Kong Jockey Club Amphitheater og the Helsinki Music Centre. Uno har i ung alder satt et avtrykk i det internasjonale harpemiljøet og har vunnet The World Harp Competition og The USA International Harp Composition Contest med sine politiske komposisjon- og utøverprosjekter. Som solist har han spilt med en rekke orkestre. Uno har også gitt ut to soloalbum med egne verker og jobber nå med nye politiske soloprosjekter.

Foto: Camilla Storvollen

Aage Richard Meyer
Dirigent

Aage Richard Meyer er en av Norges unge lovende dirigenter. Siden 2020 har han jobbet som assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester og deres sjefdirigent Edward Gardner. Samme år ble han som 26-åring håndplukket til Opptakt, et eliteprogram i regi av Dirigentløfte, der unge talenter får tett oppfølging av de beste i faget og jobbe med alle Norges profesjonelle orkester. Aage har allerede gjort en rekke jobber både i utlandet og her hjemme. Han har blant annet jobbet for Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger symfoniorkester og Kristiansand symfoniorkester, samt militærkorpsene Kongelig Norske Marines Musikkorps, Sjøforsvarets Musikkorps og Hærens Musikkorps. I 2023 skal Aage jobbe som assistentdirigent og co-dirigent i Den Norske Opera og Ballet på deres produksjon av Verdi’s Un Ballo in Maschera.

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734, tar vi vare på historien, samtidig som vi skaper den på ny. Vi er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør oss både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Vi ønsker alltid å gjøre musikken til vår egen, og streber etter å oppnå en unik klang, og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når vi spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter vi stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
17.05.2023 16.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN