Dato Tid Sted
17.11.2022 18.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
19.11.2022 15.00 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD
20.11.2022 15.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
22.11.2022 18.00 ASKIM KULTURHUS

Det Norske Blåseensemble styrker besetningen med både små og store sjørøvere. Sammen inviterer vi hele familien med på et fengende sjørøvertokt i Kaptein Sabeltanns musikalske rike.

Splitte våre bramseil!

Det Norske Blåseensemble blåser vind i det sorte seilet, og legger ut på sjørøvertokt i kjølvannet av Kaptein Sabeltann. Med seg har vi den energiske sjørøverkaptein Alexander Hermansen, den storstemmede sangerinnen og sjørøverinnen Oda Gondrosen, og en haug med småsjørøvere fra Veslefrikk Teaterverksted.

Fra skattekisten til Terje Formoe

Sammen åpner vi den sagnomsuste skattekisten til Terje Formoe, proppfull av de mest kjente og kjære sjørøverlåtene. Her blir det sang og dans til «Sjørøverne kommer», «Jeg kommer alltid tilbake», «Å for et liv» og mange, mange fler.

Sikre plass på skuta nå

Både landkrabber og sjørøverspirer i alle aldre er velkomne om bord. Bare husk at det er begrenset med plass, så det kan det lønne seg å sikre billetter raskt. Dere vil ikke stå igjen på brygga når denne skuta kaster loss!

Medvirkende:

Alexander Hermansen
sanger/skuespiller

Alexander Hermansen er en av Østfolds mest aktive kulturarbeidere. I 30 år i år har han stått på scenen som sanger, musiker og skuespiller. I tillegg fylles arbeidsdagene med skriving, komponering, produsering, guiding og mere til. Hver sommer er han aktiv i skjærgården som skipper på liten charterbåt, så veien til rollen som sjørøver er ikke så lang.

Alexander har arbeidet med Det Norske Blåseensemble en rekke ganger tidligere, og er stolt over å samarbeide med dem igjen.

Oda Gondrosen
sanger/skuespiller

Oda Gondrosen er en artist og låtskriver fra Gressvik. Som 16-åring meldte hun seg på Idol, etterfulgt av The Voice i 2015, men hun følte seg for ung og syntes det var vanskelig å komme noen vei med musikken. Oda la derfor artistdrømmen på hylla og utdannet seg til sykepleier. Etter å ha jobbet en stund med mennesker i livets siste fase, bestemte Oda seg for å følge drømmen mens hun enda har mulighet.

Våren 2020 takket hun ja til å delta i Idol for andre gang. Etter å ha gitt dommerne gåsehud uke etter uke, kom hun helt til finalen. Nå satser Oda for fullt på musikken. Å delta i Melodi Grand Prix har lenge stått høyt på ønskelisten, og i år gikk drømmen i oppfyllelse. Hun tok seg til finalen med låta «Hammer Of Thor».

Veslefrikk Teaterverksted

Veslefrikk Teaterverksted ble startet i januar 2003 av Monia Berger-Lund. Teateret utviklet seg raskt til å bli Haldens største kulturarena for barn og ungdom. Hvert år deltar ca.150 elever fra 2 til 20 år. Veslefrikk har som formål at alle barn skal få oppleve glede, utfordringer og trygghet innenfor sang, dans og teater. Veslefrikk setter opp to store musikalproduksjoner i året, i tillegg til utendørsteater, vandreteater og mindre produksjoner. Den første forestilling var Rottefangeren fra Hameln i 2004. Siden det har de produsert og satt opp over 75 teaterforestillinger og musikaler. Teateret får også forespørsler fra ulike eventer og andre kulturproduksjoner som de deltar på. I 2022 åpnet Veslefrikk barnas egen scene på Fredriksten festning.

Det Norske Blåseensemble

Med røtter tilbake til 1734, kan Det Norske Blåseensemble skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden. Det Norske Blåseensemble blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid, og får ofte selskap på scenen av unge talenter og lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
17.11.2022 18.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
19.11.2022 15.00 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD
20.11.2022 15.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
22.11.2022 18.00 ASKIM KULTURHUS