Vi inviterer til unike og intime kammerkonserter under Kulturnatt i Halden.

Messing

Komponistene Grieg, Albeniz og Kreisler var alle inspirert av folkemusikk. Under Kulturnatt spiller messinggruppen verkene som fanger essensen i hver av komponistenes hjemland. Musikken deres skapte en bro mellom folkemusikk og kunstmusikk. På den måten har komponistene klart å bringe folkemusikken ut i verden og inn i de store konsertsalene. Dette blir en kveld med korte, kontrastfylte, vakre, fengende og ettertenksomme satser!

Rørkvintett

Orkesteret byr på rørkvintett med en spennende og helt særegen klang. Gruppen består av obo, fagott, klarinetter og saksofon, der lyden lages enten ved hjelp av et enkelt eller dobbelt rørblad. Derav navnet rørkvintett. På programmet står musikalske perler fra nasjonalromantikken og fram til 1900-tallet. Kjente verk fra Grieg, Debussy, Schumann og Weil i ny musikalsk drakt for rørkvintett.

Sanntid

Denne kammergruppen tar publikum med på en unik konsertopplevelse, der de fremmøtte får høre musikk som aldri er spilt før- og aldri blir spilt igjen. Sanntid er musikk som skapes i øyeblikket. Musikerne fra orkesteret har ingen noter og ingen dirigent. Orkesteret er trolig det eneste i verden som kollektivt improviserer hele konserter i et klassisk rammeverk.

Oversikt:

Kulturnatt

Kulturnatt er et godt innarbeidet konsept i Halden, og så sitt første lys i 2008. Fra 2022 ble Halden Kommune arrangør, og har, som i fjor, hyret inn Aasmund Rognøy-Kaldestad som prosjektleder til å koordinere mangfoldet av kulturuttrykk. Stikkordene for kvelden følger kommunens egen kulturplan: Deltakelse – Glød- Talent!

Over 20 scener og arenaer i Halden er tatt i bruk, og over 250 amatører og profesjonelle kulturpersoner er satt i sving.

Fra kl 17:00 – 02:00 vil publikum kunne velge mellom over 40 arrangementer.