Dato Tid Sted
10.02.2022 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
11.02.2022 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN

Det blir fengende rytmer og leken jazz når Det Norske Blåseensemble gjestes av to prisbelønte og bunnsolide navn fra den norske jazzscenen.

Spektakulær saksofonist og komponist

Saksofonist Marius Neset har raskt etablert seg som en av landets mest internasjonalt kjente og anerkjente jazzmusikere. I 2016 var han den eneste europeeren på listen da amerikanske DownBeat kåret de 25 viktigste unge jazzmusikerne for fremtiden. I tillegg til å være en helt spektakulær saksofonist, er Neset en spennende komponist. I musikken tar han vare på den grunnleggende musikalske jazztradisjonen, samtidig som han setter et tydelige særpreg.

Tolket av multitalentet Erlend Skomsvoll

For å gjøre kvelden komplett er musikken for anledningen tolket av anerkjente Erlend Skomsvoll, som også vil være spillende leder. Skomsvoll har hele livet hatt en stor nysgjerrighet og glede over mange musikalske stilretninger. Det er bare å glede seg når det denne gangen er den moderne jazzen som har fått seg et velfortjent nytt blikk. Denne konserten blir en solid oppfølger til forrige suksess sammen med Mathias Eick, og kommer til å varme deg i vinterkulda!


Marius Neset

Marius Neset og saksofonen hans har raskt tatt jazz-verdenen med storm. Neset ble født i Bergen i 1985. Sommeren 2002 studerte han ved Berklee College of Music i Boston, før han begynte på Rhythmic Music Conservatory i København. Her mottok han i 2010 et Advanced Postgraduate Diploma i musikk.

Neset har høstet utallige nominasjoner og priser for sine opptredener og utgivelser, inkludert Spellemannprisen for bestillingsverket «Lion» i 2014 og en ECHO-pris i Tyskland for albumet «Snowmelt» i 2017. Han har opptrådt på prestisjetunge arenaer som Molde Internasjonale Jazzfestival, North Sea Jazz Festival, Ronnie Scotts Jazzklubb, Festspillene i Bergen, Vossajazz, Montreal Jazzfestival, San Francisco Jazzfestival, Blues Alley Jazz Club, Kongsberg Jazzfestival, Pori Jazz Festival, Wigmore Hall og London Jazz Festival. Han har delt scenen med jazzartister som Django Bates, JazzKamikaze, Trondheim Jazz Orchestra, Arild Andersen, Marcus Miller, Chick Corea, Ivo Neame, Jim Hart, Petter Eldh, Lionel Loueke og Anton Eger.

Diskografien hans inkluderer nesten et dusin soloalbum, og han blir stadig mer etterspurt som komponist av verk for konserthus. Neset har rukket å opptre i konsertsaler som Kölner Philharmonie, Elbphilharmonie Hamburg, Berliner Philharmonie, LSO St Luke’s og Queen Elizabeth Hall. Han har spilt med en lang rekke anerkjente orkestre, som Oslo Sinfonietta, Philharmonisches Staatsorchester Hamburg, Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra, Staatsorchester Rheinische Philharmonie, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, London Sinfonietta, Bayerische Kammerphilharmonie, Kringkastingsorkesteret (KORK), Stavanger Symfoniorkester, og Bergen Filharmoniske Orkester under Edward Gardner. Han har også jobbet med klassiske musikere som Andreas Brantelid, Ingrid Neset, Leif Ove Andsnes, Michala Petri, Ole Edvard Antonsen, Louisa Tuck, og Vertavokvartetten.

Foto: Veronica van Groningen
Foto: Veronica van Groningen

Erlend Skomsvoll

Erlend Skomsvoll er en prisbelønt jazzmusiker – pianist og tubaist, komponist, dirigent og arrangør, som har en stor nysgjerrighet og glede over mange musikalske stilretninger. Han er utdannet ved Jazz-linja, på det som er dagens Institutt for musikk på NTNU. Her ble han i 1998 en sentral figur i gruppa Come Shine, som er kjent for sine fantasifulle og nyskapende tolkinger av jazz-standarder. I 2000 ble han ansatt i Norsk kulturråds aspirantstilling ved Midt-norsk jazzsenter, og har derved fungert som en sentral utøver, dirigent og arrangør for Trondheim Jazzorkester.

Erlend komponerer alt til sitt eget «Skomsvoll Orkester», som ble etablert 1996. Dette ble i 2004 videreført i «Skomsork». Bandet ble nominert til Spellemannsprisen for albumet med samme navn i 2004. I 2014 ga Skomsvoll ut albumet Holberg Variations sammen med Christian Ihle Hadland og 1B1. Her tar strykeorkester sammen med piano for seg Edvard Griegs kjente Holberg Suite i en improvisatorisk lek. Albumet vant Spellemannsprisen i 2014 i klassen klassisk. Han har også mottatt Spellemannsprisen i kategorien jazz med Come Shine for albumet «Do do that voodoo».

Skomsvoll mottok Buddyprisen, norsk jazz høyeste utmerkelse, i 2015. Denne fikk han ikke minst på grunn av hans retolkninger av musikken til Chick Corea i 2000, og at han med dette også grunnla suksesshistorien til Trondheim Jazzorkester.

Dato Tid Sted
10.02.2022 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
11.02.2022 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN