Dato Tid Sted
19.05.2022 19.00 SARPSBORG SCENE
20.05.2022 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS

Det Norske Blåseensemble med fiolinsolist Ludvig Gudim og dirigent Gunvald Ottesen lar deg beholde den gode 17. mai-følelsen litt lenger.

Nasjonalromantiske perler på rad og rekke

Det Norske Blåseensemble er stolte av å ha blitt en fast del av 17. mai-feiringen i Halden. Etter både parkkonsert og gallakonsert på nasjonaldagen, tar orkesteret med seg den gode 17. mai-følelsen på veien. Programmet er håndplukket for å hedre det flotte landet vi lever i. Både naturen med fjell, hav, skog og vidder, men også det norske folket med folkemusikk, bryllupssanger og regionale sanger. Her får du høre høystemt musikk av komponister som Oscar Borg, Johan Halvorsen, Edvard Fliflet Bræin og mange fler.

To unge og fremadstormende talenter

For anledningen gjestes ensemblet av ikke bare én, men to unge og fremadstormende talenter – fiolinsolist Ludvig Gudim og dirigent Gunvald Ottesen. Begge to er navn som du helt sikkert kommer til å høre flere ganger i årene som kommer.

Medvirkende:

Ludvig Gudim

Ludvig Gudim ble født 2. februar 1999, og har brukt tiden godt. Allerede som 5-åring begynte han å spille fiolin etter Suzuki-metoden. Fra 2007 til 2017 var han elev ved anerkjente Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. I 2017 begynte han på prestisjetunge The Juilliard School i New York.

Gudim har allerede utmerket seg i en rekke konkurranser og vært solist med orkestre som Oslo Filharmonien, WDR Sinfonieorchester Köln, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Brussel Chamber Orchestra, KORK, Vietnam National Symphony Orchestra, TrondheimSolistene og Orpheus Sinfonia. Fiolinen hans er en Antonio Stradivari fra 1710, som er utlånt fra Anders Sveaas Allmennyttige Fond.

Gudim har også røtter fra Østfold. Faren hans er den kjente ballettdanseren Ketil Gudim, som ble født i Sarpsborg.

Foto: Jiyang Chen
Foto: Marie von Krogh

Gunvald Ottesen

Gunvald Ottesen (født 3. april 1993) fullførte en mastergrad i orkesterdirigering ved Küngliga Musikkhøgskolan i Stockholm i juni 2020, etter å ha tatt bachelorgraden ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. De siste årene har Ottesen arbeidet med orkestre som Stavanger Symfoniorkester og Kristiansand Symfoniorkester i Norge.

I Sverige har han dirigert Norrköping Symfoniorkester og Gävle Symfoniorkester, så vel som orkestrene i GøteborgsOperaen og NorrlandsOperaen. Han debuterte på GøteborgsOperaen i 2020, da han dirigerte en produksjon av musikalen «Cabaret». Fra 2019 til 2021 har Ottesen også vært en del av det norske dirigentprogrammet «Dirigentforum», som har som mål å gi erfaring og mesterklasser til de mest talentfulle unge dirigentene i Norge.

Det Norske Blåseensemble

Med røtter tilbake til 1734, kan Det Norske Blåseensemble skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden. Det Norske Blåseensemble blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid, og får ofte selskap på scenen av unge talenter og lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
19.05.2022 19.00 SARPSBORG SCENE
20.05.2022 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS