Dato Tid Sted
06.01.2023 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
07.01.2023 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
08.01.2023 19.00 SARPSBORG SCENE
12.01.2023 19.00 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD

Det Norske Blåseensemble gjestes av en av landets største operastjerner. Sammen inviterer vi til et fyrverkeri av en nyttårskonsert.

Veien til Wien blir kort når Det Norske Blåseensemble setter tonen for det nye året. Her får du alt du kan ønske deg av en klassisk nyttårskonsert – lystige og lette orkesterverker, overtyrer og solistnummer. Det blir selvfølgelig også tid til de populære ekstranumrene Radetzky marsj og Champagnegaloppen.

Solid solist og lokale talenter

Årets solist ble nylig kåret til en av de aller beste norske sopraner gjennom tidene av BBC. Hun har gjort en kometkarriere i både inn- og utland, og kommer rett fra rollen som Pamina i Bergen Nasjonale Operas første oppsetning av Tryllefløyten. Stemmen og scenetilstedeværelsen hennes er noe du vil ta med deg langt inn i det nye året. På hver konsert får du også et spennende solistnummer fra et ungt, lokalt talent. Det hele ledes med stø hånd av en av Norges fremste dirigenter, Eivind Aadland.

Medvirkende:

Foto: Renate Torseth

Mari Eriksmoen
Sopran

Fra hun avsluttet sine studier ved Operaakademiet i København i 2010, har Mari Eriksmoen hatt det mange anser for å være en kometkarriere. Mari debuterte ved Den Norske Opera & Ballett allerede som 23-åring i rollen som Adele i Flaggermusen. Samme sted har hun og så sunget rollen som Olympia i Hoffmanns eventyr, Sophie i Rosenkavaleren og høstet storsuksess som Pamina i Tryllefløyten.

Hennes store internasjonale gjennombrudd kom da hun på kort varsel overtok rollen som Zerbinetta i Strauss’ Ariadne auf Naxos i Wien for verdensstjernen Diana Damrau. Andre viktige oppgaver inkluderer engasjementer ved Oper Frankfurt, Det Kongelige Teater i København, Stockholmsoperaen, Grand Théâtre de la Villede Luxembourg, BBC Proms og Savonlinna Opera Festival, og med en rekke ledende symfoniorkestre i inn- og utland.

Eivind Aadland
Dirigent

Eivind Aadland er en av Nordens mest anerkjente dirigenter med et nært forhold til Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Göteborgs Symfoniorkester og Svenska Kammarorkestern. Fra 2004 til 2010 var han sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Trondheim Symfoniorkester. Nå har Eivind inntatt de samme rollene i Tasmanian Symphony Orchestra, og fornyet nylig kontrakten med orkesteret han dirigerte for første gang i 2018.

Hans musikalske nysgjerrighet har resultert i en innholdsrik diskografi. Eivinds kreativitet går også utenfor musikkens grenser. Han har en forkjærlighet for visuell kunst og har samarbeidet med billedkunstnere i flere produksjoner, blant annet har han sammen med billedkunstner Alexander Polzin skapt en orkesterversjon av Peer Gynt. Eivind har et brennende engasjement for unge musikere og har en rekke samarbeid med unge dirigenter og musikere i inn- og utland.

Marie Lien Backstrøm
Gitar / Sang – Halden

Marie er 18 år og går linjen studiespesialisering på Porsnes videregående skole i Halden. Hun har spilt gitar siden hun var 10 år, og begynte å spille på kulturskolen da hun var 12 år. I tillegg til å spille på kulturskolen, spiller hun sammen med Kristin Solli og Lise Backstrøm. Marie koser seg med musikken, både det å spille alene og å spille sammen med andre. Det å få muligheten til å spille med Blåseensemblet synes hun er veldig stas, og det gleder hun seg mye til.

Mathea Hansesætre
Gitar / Sang – Halden

Mathea er 18 år og går linjen studiespesialisering på Porsnes videregående skole i Halden. Hun har spilt gitar siden hun var 10 år, og begynte å spille på kulturskolen da hun var 11 år. Mathea elsker følelsen av å få til utfordrende låter. I tillegg liker hun å opptre, og syns at gitaren kan bidra mye til god stemning i fellesskapet. For henne blir det utrolig spennende å spille med Blåseensemblet, og hun tror det vil være en opplevelse hun kan leve lenge på.

Marie og Mathea opptrer sammen på denne konserten.

Arian Amundsen Borgaas
Klarinett – Moss

Arian er 13 år og går på Hoppern Ungdomsskole.  Han begynte å spille trommer i skolekorpset, men byttet til klarinett et halvt år seinere. Ved å spille klarinett får han ofte spille melodi og det liker han godt. Arian har nå spilt klarinett i 7 år, og spiller fortsatt i Jeløy Musikkorps og på kulturskolen i Moss. Gjennom musikken har han blitt kjent med mange, og han liker godt å spille sammen med andre. Arians mål med musikken er å fortsette og øve og fortsette å kose seg. Han er spent på å få spille på konserten, men tror det kommer til å bli kult.  

Milla Kitterød
Fløyte – Sarpsborg

Milla er 17 år og går i 2. klasse på musikklinja på Greåker videregående skole. Hun har spilt fløyte siden hun var sju år, og i dag spiller hun i Greåker musikkorps, NUSO (Norsk Ungdomssymfoniorkester) og RØST (Regionkorps Øst). I tillegg er hun del av ulike ensembler, korps og orkestre i forskjellige sammenhenger, og er på sitt 4. år på Barratt Due musikkinstitutts talentutviklingsprogram, Unge Talenter. Målet med musikken er å kunne glede andre med hvordan hun uttrykker seg når hun spiller. Milla vil kunne vise forskjellige karakterer og uttrykk uten å måtte forklare det med ord. Hun vil at hvem som helst skal kunne lytte til musikken, om så bare litt, og tolke det på sin helt egen måte. Nå gleder Milla seg til å få være en del av samspillet blant musikerne i Det Norske Blåseensemble.

Christoffer Kofoed
Trombone – Fredrikstad

Christoffer er 18 år gammel, og går i 3. klasse på musikklinja på Greåker videregående skole. Han har spilt trombone i ca. 10 år, og begynte å spille i Fredrikstad kulturskole. Christoffer er takknemlig for sin oppvekst med musikk, i en familie hvor alle spiller i korps. Hans mål med musikken er å komme inn i Kongens garde etter videregående. Deretter ønsker han å reise rundt i verden og spille med andre flinke musikere, før han vil studere noe innenfor helsevesenet. Christoffer har spilt med Blåseensemblet tidligere, men aldri som solist. Han gleder seg utrolig mye. Ikke bare til å spille sitt stykke, men til hele konserten. Han tror dette blir en opplevelse han vil huske for resten av livet.

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734, tar vi vare på historien, samtidig som vi skaper den på ny. Vi er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør oss både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Vi ønsker alltid å gjøre musikken til vår egen, og streber etter å oppnå en unik klang, og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når vi spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter vi stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
06.01.2023 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
07.01.2023 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
08.01.2023 19.00 SARPSBORG SCENE
12.01.2023 19.00 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD