Dato Tid Sted
17.05.2022 12.30 BUSTERUDPARKEN, HALDEN

På nasjonaldagen spiller Det Norske Blåseensemble tradisjonen tro en konsert i Oscar Borg og Divisjonsmusikkens ånd.

Vi i Det Norske Blåseensemble er stolte av å ha blitt en fast del av 17. mai-feiringen i Halden. Som en del av det offisielle programmet i Busterudparken, får du tradisjonen tro en konsert inspirert av Oscar Borg og Divisjonsmusikken. Programmet består av musikk av både Borg selv, samt andre komponister som han pleide å inkludere i sine konserter. Her blir det både marsjer og støkker, og det overrasker nok ikke mange at både Haldensangen og nasjonalsangen er med. Besetningen er også som den var på Oscar Borgs tid. Årets dirigent er unge og fremadstormende Gunvald Ottesen.

Konserten er en del av Halden kommunes nasjonaldagsprogram, og er gratis.

Medvirkende:

Gunvald Ottesen
Dirigent

Gunvald Ottesen (født 3. april 1993) fullførte en mastergrad i orkesterdirigering ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i juni 2020, etter å ha tatt bachelorgraden ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. De siste årene har Ottesen arbeidet med orkestre som Stavanger Symfoniorkester og Kristiansand Symfoniorkester i Norge.

I Sverige har han dirigert Norrköping Symfoniorkester og Gävle Symfoniorkester, så vel som orkestrene i GöteborgsOperaen og NorrlandsOperaen. Han debuterte på GöteborgsOperaen i 2020, da han dirigerte en produksjon av musikalen «Cabaret». Fra 2019 til 2021 har Ottesen også vært en del av det norske dirigentprogrammet «Dirigentforum», som har som mål å gi erfaring og mesterklasser til de mest talentfulle unge dirigentene i Norge.

Foto: Marie von Krogh

Det Norske Blåseensemble

Med røtter tilbake til 1734, kan Det Norske Blåseensemble skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden. Det Norske Blåseensemble blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid, og får ofte selskap på scenen av unge talenter og lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
17.05.2022 12.30 BUSTERUDPARKEN, HALDEN