Dato Tid Sted
17.05.2023 12.30 BUSTERUDPARKEN, HALDEN

Norske flagg, bunader, is, brus og barn som ler. Noen ting hører bare med på 17. mai. Som den årlige parkkonserten til Det Norske Blåseensemble.

I Oscar Borgs ånd

Det Norske Blåseensemble er stolte av å være et fast innslag på 17. mai-feiringen i Halden. Som en del av det offisielle programmet i Busterudparken, får du tradisjonen tro en konsert inspirert av Oscar Borg. Den tidligere dirigenten for det som da var 1. brigades musikkorps og som i dag er Det Norske Blåseensemble, blir kalt «Norges marsjkonge». Det er ikke uten grunn. Marsjene hans er mange og flotte, og har skapt entusiasme og glede helt siden Borgs tid.

Den gode nasjonaldagsfølelsen

På denne konserten får du høre musikk av Borg selv, men også av andre komponister han pleide å inkludere i sine konserter. Felles for alle er at de er håndplukket for å gi deg den gode nasjonaldagsfølelsen. Det inkluderer selvfølgelig både Haldensangen og nasjonalsangen. Årets dirigent er Aage Richard Meyer.

Konserten er gratis!

Medvirkende:

Aage Richard Meyer
Dirigent

Aage Richard Meyer er en av Norges unge lovende dirigenter. Siden 2020 har han jobbet som assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester og deres sjefdirigent Edward Gardner. Samme år ble han som 26-åring håndplukket til Opptakt, et eliteprogram i regi av Dirigentløfte, der unge talenter får tett oppfølging av de beste i faget og jobbe med alle Norges profesjonelle orkester. Aage har allerede gjort en rekke jobber både i utlandet og her hjemme. Han har blant annet jobbet for Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger symfoniorkester og Kristiansand symfoniorkester, samt militærkorpsene Kongelig Norske Marines Musikkorps, Sjøforsvarets Musikkorps og Hærens Musikkorps. I 2023 skal Aage jobbe som assistentdirigent og co-dirigent i Den Norske Opera og Ballet på deres produksjon av Verdi’s Un Ballo in Maschera.

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734, tar vi vare på historien, samtidig som vi skaper den på ny. Vi er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør oss både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Vi ønsker alltid å gjøre musikken til vår egen, og streber etter å oppnå en unik klang, og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når vi spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter vi stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
17.05.2023 12.30 BUSTERUDPARKEN, HALDEN