Sanntidsmusikk får vi når vi bytter ut bokstaven M i samtidsmusikken, med NN – det ukjente. 

Dato Tid Sted
23.10.2020 19.00 FREDRIKSTAD DOMKIRKE
30.10.2020 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN

‘’

I Rules of Behaviour IV – Måne og Sol får musikerne i Det Norske Blåseensemble frie tøyler. Kurator Geir Lysne og Artist in Residence Michael Wollny har på generøst vis valgt å overlate regien til hver av de 22 musikerne – og de skal nå være alene på scenen. Sanntidsmusikkens regler skal skrives av musikerne selv, og med 22 forskjellige personligheter, med de styrker og svakheter som dette ensemblet besitter, får publikum et unikt innblikk i orkesterets indre liv. Før musikerne entrer scenen, har hver og en vært på en lang musikalsk vandring, som de i kveld får fri mulighet til å presentere. 

Organisten Egil Hovland komponerte i 1974 melodien til salmen Måne og Sol. Han mente melodien kom til ham som en åpenbaring: 
«Jeg stod med et noteark i hånden, og var mest forundret over synet. Etter hvert «landet» de små engelene som noter på arket, og der de falt ned, sto melodien til «Måne og sol» notert. Det var bare for meg å renskrive det».
I kveldens konsert vil vi oppleve åpenbaringer i form av improvisert musikk når Det Norske Blåseensemble gir seg i kast med nettopp denne melodien. 

Sanntidskonsert i Moss kirke oktober 2019

Med utgangspunkt i nettopp «Måne og Sol» skal musikerne improviserer frem denne konserten. Saksofonist Kristin Haagensen sier: «Tanken er at konserten kulminerer i vår egen utgave av Måne og Sol. Publikum vil nok kjenne den igjen selv om den kanskje blir litt annerledes.»

Kristin Haagensen – Saksofonist i Det Norske Blåseensemble