Dato Tid Sted
16.09.2021 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
17.09.2021 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS

Bli med på en bokstavelig talt unik konsertopplevelse når en kammergruppe fra Det Norske Blåseensemble improviserer frem ny musikk sammen med en av Europas beste jazzpianister.

En konsert som treffer deg midt i fleisen

Det Norske Blåseensemble er trolig det eneste ensemblet i verden som improviserer hele konserter på klassiske premisser. Sanntidsprosjektet startet i 2013, og har ført til en rekke konserter i ulike former. Dette blir den femte i Rules of Behaviour-serien. Alle i tett samarbeid med den fantastiske, tyske jazzpianisten Michael Wollny og kurator Geir Lysne. Alle møtt med strålende tilbakemeldinger. Konserten er like mye for deg som ikke går på klassiske eller jazzkonserter til vanlig. Den er for deg som vil oppleve noe nytt. Som vil «få noe i fleisen», som Lysne pleier å si.

Fantastiske musikere med fokus og mot

Kollektiv improvisasjon krever mye av musikerne. Det er en kontinuerlig vurdering. Skal jeg spille? Skal jeg vente? Har jeg noe å fortelle med instrumentet mitt i det som skjer nå? Det forutsetter ikke bare inngående kjennskap til eget instrument, men også ekstraordinære evner til kommunikasjon og konsentrasjon. For ikke å snakke om en diger dose mot. Rules of Behaviour V får et ekstra spenningsmoment når kurator Geir Lysne for første gang overlater dirigentpinnen til det kollektive, og musikerne sammen må styre konserten helt på egen hånd.

Bli med når 9 ekstremt dyktige musikere kaster seg ut i det ukjente sammen og skaper øyeblikk som er så magiske at de knapt kan komponeres.

Michael Wollny

Den prisbelønte og internasjonalt anerkjente jazzpianisten Michael Wollny er av dem som får kritikerne til å finne frem de største superlativene. Hamburger Abendblatt mener han er «den største (jazz)musikerpersonligheten som Tyskland har produsert siden Albert Mangelsdorff». FAZ har proklamert at han «har alt du kan kreve av en perfekt jazzpianist: mesterlig teknikk, sprudlende fantasi, disiplin og et talent for kreativt kaos, følsomhet og estetikk». Wollny bak et piano må bare oppleves.

Geir Lysne

Geir Lysne er professor ved Norges Musikkhøgskole, og har vært kurator for Det Norske Blåseensemble i sanntidsmusikk siden starten i 2013. Hans utmerkede metodikk i orkesterimprovisasjon har bidratt sterkt til suksessen. Lysne er godt etablert som dirigent, og startet nylig på sin 3. periode som sjefdirigent ved NDR Big Band i Hamburg. Han har skrevet en rekke bestillingsverk, og musikken hans har vært fremført på konsert, radio eller TV i over 30 land.


Dato Tid Sted
16.09.2021 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
17.09.2021 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS