Dato Tid Sted
17.01.2023 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
18.01.2023 19.00 SENTRALEN I OSLO

En kammergruppe fra Det Norske Blåseensemble møter den tyske pianisten Florian Weber på scenen. Ingen av dem vet hva de skal spille. Programmet skapes der og da – og vil aldri gjentas.

Ingenting på programmet

Det Norske Blåseensemble er trolig det eneste orkesteret i verden som kollektivt improviserer hele konserter i et klassisk rammeverk. Musikkformen krever eksepsjonelle musikere som kjenner instrumentene sine ut og inn. Det har Det Norske Blåseensemble. Sanntidsprosjektet startet i 2013, og har ført til en rekke ulike konserter med alt fra noen få musikere til fullt ensemble.

Med prisbelønte Florian Weber

På denne konserten får du oppleve en kammergruppe fra Det Norske Blåseensemble med den prisbelønte, tyske pianisten Florian Weber. At musikken improviseres der og da, vil skape både nye musikalske opplevelser og en helt spesiell spenning i salen. Denne konserten vil garantert gjøre inntrykk på deg. Enten du foretrekker klassisk musikk eller noe helt annet.

Medvirkende:

Florian Weber
Pianist

Den tyske pianisten og komponisten Florian Weber er allerede godt etablert som en internasjonal stjerne. Han har jobbet med navn som Tomasz Stańko, Michael Brecker, Pat Metheny og Albert Mangelsdorff både på scenen og i studio. Det velfylte premieskapet hans er et annet bevis på et talent og en musikalitet som bør oppleves. Florian har blant annet vunnet Steinway-prisen for beste solo-pianist på Montreux Jazz festival, ECHO Jazz-pris for beste nasjonale pianist, WDR Jazz-pris for improvisasjon, og det første soloalbumet hans, Minsarah. fikk den tyske kritikerprisen.

Som om ikke det var nok, har Florian også funnet tid til klassisk musikk, og har turnert med filharmoniske orkestre som solist på pianokonserter av både Mozart, Ravel og Gershwin. Våren 2022 gjestet han også Det Norske Blåseensemble og gjorde sanntidskonserter i Bergen og Oslo.

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734, tar vi vare på historien, samtidig som vi skaper den på ny. Vi er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør oss både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Vi ønsker alltid å gjøre musikken til vår egen, og streber etter å oppnå en unik klang, og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når vi spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter vi stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
17.01.2023 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
18.01.2023 19.00 SENTRALEN I OSLO