Dato Tid Sted
18.10.2023 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN Kjøp billetter

Blikk og tegn som forteller at noe er på vei, eller kanskje allerede er satt i gang? Uten noter og komponist skaper Sanntidskammergruppa musikk i øyeblikket sammen med den prisbelønte pianisten Florian Weber.

Vær til stede i øyeblikket

Sanntidsmusikk er improvisasjon, samspill, samhandling og kommunikasjon. Musikerne snakker med hverandre og med publikum gjennom instrumentene sine. Det er utrolig spennende og utfordrende for de på scenen, og det kan det også være for deg som publikummer. Våg å være til stede i øyeblikket og åpne opp for musikken. Alt blir plutselig veldig nært og sårbart, og forholdene ligger til rette for en helt unik konsertopplevelse.

Medvirkende:

Florian Weber
Pianist

Den tyske pianisten og komponisten Florian Weber er allerede godt etablert som en internasjonal stjerne. Han har jobbet med navn som Tomasz Stańko, Michael Brecker, Pat Metheny og Albert Mangelsdorff både på scenen og i studio. Florian har blant annet vunnet Steinway-prisen for beste solo-pianist på Montreux Jazz festival, ECHO Jazz-pris for beste nasjonale pianist, WDR Jazz-pris for improvisasjon, og det første soloalbumet hans «Minsarah» fikk den tyske kritikerprisen. Som om ikke det var nok, har Florian også funnet tid til klassisk musikk, og har turnert med filharmoniske orkestre som solist på pianokonserter av både Mozart, Ravel og Gershwin. I 2022 gjestet han Det Norske Blåseensemble for konserter i Halden, Oslo og Bergen og deltok i workshops med musikklinjeelever.

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter. 

Dato Tid Sted
18.10.2023 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN Kjøp billetter