Dato Tid Sted
27.10.2022 19.00 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD
02.11.2022 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
03.11.2022 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
04.11.2022 19.00 SARPSBORG SCENE

En konsert med Sigvart Dagsland er i seg selv en fantastisk opplevelse. Når han går på scenen med hele Det Norske Blåseensemble, kan du se frem til noe helt spesielt.

Uovertrufne Dagsland

Med sin totale tilstedeværelse og uovertrufne stemme, tar Sigvart Dagsland publikum med seg. Fra det sårbare og menneskelige til de store følelsene og vokalprestasjonene. Alltid med et skrått blikk på tilværelsenes mange fasetter. Nå reiser Dagsland til Østfold og slår sammen kreftene med et bunnsolid Det Norske Blåseensemble.

Spennende versjoner

Denne konserten er en sjelden mulighet til å oppleve Dagslands nydelige låter satt i en ny ramme. Musikken er arrangert av blant annet Håkon Berge, fra den suksessrike plata med Dagsland og Stavanger Symfoniorkester. Dirigent Christian Eggen er også hentet fra øverste hylle, og tilfører ytterligere musikalske dimensjoner. Her er det bare å sikre seg billetter!

Medvirkende:

Sigvart Dagsland
Sanger

Det er vanskelig å si om det er melodiene, tekstene eller stemmen som er årsaken til Sigvart Dagslands sterke standing i norsk musikkliv, men det har uansett resultert i en bemerkelsesverdig karriere og sterkt hengivne lyttere over lang tid.

Dagsland har gitt ut over 20 album, og for dem mottatt både Spellemannpris og Prøysenpris. Han holder rundt 60 konserter over hele landet hvert år. Han har samarbeidet med mange sterke artister og musikere gjennom årene, inkludert et suksessrikt turné- og platesamarbeid med sin artistkone Karoline Krüger og Bjørn Eidsvåg.

Christian Eggen
Dirigent

Christian Eggen har hevdet seg på høyeste nivå som både dirigent, komponist og utøver. Han spilte sin første solokonsert som 16-åring i 1973, og var i mange år en av landets fremste pianister. Dirigentdebuten kom i 1980, og Eggen er i dag blant Europas ledende dirigenter for samtidsmusikk.

Eggen har skrevet musikk for både film, teater, fjernsyn, orkester og elektroakustiske installasjoner. Han har vunnet en rekke priser, og i 2007 utnevnte Kong Harald ham til Kommandør av St. Olavs orden.

Det Norske Blåseensemble

Med røtter tilbake til 1734, kan Det Norske Blåseensemble skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden. Det Norske Blåseensemble blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid, og får ofte selskap på scenen av unge talenter og lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
27.10.2022 19.00 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD
02.11.2022 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
03.11.2022 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
04.11.2022 19.00 SARPSBORG SCENE