Dato Tid Sted
10.02.2023 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
11.02.2023 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
12.02.2023 19.00 SENTRALEN I OSLO

Den ikoniske musikken til Miles Davis fremført av Det Norske Blåseensemble og Theo Croker Quartet. Er du glad i jazz, kommer du til å elske denne konserten.

Moderne jazz i orkestrale arrangementer

Miles Davis er kjent som det største geniet jazzen noensinne har sett. På denne konserten gjenskapes den ikoniske musikken hans fra samarbeidet med Gil Evans. Her får du elementer fra moderne jazz, smakfullt sammensatt i orkestrale arrangementer av Magnus Lindgren og Hans Ek. Alt mesterlig fremført av Det Norske Blåseensemble og Theo Croker Quartet. Dirigent er Magnus Lindgren.

Musikere fra øverste hylle

Å fylle skoene til Miles Davis krever sin trompetist. Det er Theo Croker, som har rukket å bli en av de mest respekterte jazzmusikerne i sin generasjon. Resten av kvartetten består også utelukkende av fantastiske musikere som har spilt med alle de store innen jazzen. Det er Danny Grissett på piano, Joshua Ginsburg på kontrabass og Gregory Hutchinson på trommer. Når de nå slår sammen kreftene med den musikalske tyngden til Det Norske Blåseensemble, kan du se frem til noe helst spesielt.

Medvirkende:

Om prosjektet

Sketches of Miles er et samarbeidsprosjekt med plateselskapet og managementet ACT/Tambour i Tyskland, som utviklet dette programmet i samarbeid med Berliner Philharmoniker. Det ble fremført live i Berlin i november 2021, og siden også gitt ut på CD. ACT/Tambour ønsket å turnere mer med prosjektet, og inviterte Det Norske Blåseensemble med på laget. De første konsertene spilles i Norge mens det planlegges en turné i Tyskland.

Theo Croker
Trompetist

Trompetisten Theo Croker er Grammy-nominert komponist, produsent og en ettertraktet multiinstrumentalist. Han mikser moderne beats, R&B, og space-funk med mer tradisjonelle uttrykk og ulike stilarter for å skape et unikt musikalsk sound. Dette gjør han til en av de mest spennende navnene på den amerikanske jazzscenen for øyeblikket. Theo slo igjennom for alvor i 2014 med sine bidrag på Dee Dee Bridgewatersalbum Afro Physicist. To år etter kom soloalbumet Escape Velocity, og i 2019 fikk han internasjonal oppmerksomhet for sitt andre album.

Sammen med bandet sitt bestående av Mike King (tangenter/piano), Eric Wheeler (bass), og Shekwaga Ode (trommer) har han turnert store deler av verden. I 2020 trakk Theo seg derimot tilbake for å arbeide med sitt sjette soloalbum, og høsten 2021 kom BLK2LIFE || A FUTURE PAST ut til svært god mottakelse.

Foto: Obidigbo Nzeribe

Magnus Lindgren
Dirigent

Magnus Lindgrens ekstraordinære talent og konstante søken etter nye musikalske veier har gjort han til en av de fremste stjernene innen svensk jazz. Magnus spiller tenorsaksofon, klarinett og fløyte. Han er arrangør, komponist og solist og har samarbeidet med Bohuslän Big Band, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson og Marie Fredriksson. Han har også spilt med mange internasjonalt anerkjente musikere, som Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins og Barbara Hendricks. Magnus jobber hele tiden med å utvide sitt musikalske rammeverk og gir musikksjangere nye dimensjoner. 

Han har vunnet flere priser, som Sveriges Radios pris for Årets svenske jazzalbum, Orkesterjournal’s Golden Record og flere Grammys, senest i 2023 for beste arrangement i en instrumental produksjon sammen med John Beasly og SWR Big Band. 

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734, tar vi vare på historien, samtidig som vi skaper den på ny. Vi er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør oss både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Vi ønsker alltid å gjøre musikken til vår egen, og streber etter å oppnå en unik klang, og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når vi spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter vi stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
10.02.2023 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
11.02.2023 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
12.02.2023 19.00 SENTRALEN I OSLO