Dato Tid Sted
03.02.2022 19.30 FRIMURERLOGEN

Det Norske Blåseensemble besøker Barokkfest og Trondheim med en forrykende og uformell konsert med fullt trøkk. Navnet på denne konserten er ikke tilfeldig valgt. Selv om klokka bare er halv åtte, og vi befinner oss i ærverdige Frimurerlogen, er det feststemning musikerne byr opp til! Her vil det både rykke i dansefoten og røske i hjerterota.

The Dance Band

Et utvalg musikere fra Det Norske Blåseensemble har for anledningen fått med seg den fantastiske fiolinisten Atle Sponberg og dannet kammergruppen «The Dance Band». Sammen gir de deg leken barokk- og renessansemusikk fremført av svært dyktige musikere med en solid dose spilleglede og på en kombinasjon av historiske og moderne instrumenter. Stykkene er håndplukket og skreddersydd for «The Dance Band» av deres egen trompetist, Stian Aareskjold, som også vil være spillende leder.

Den fineste og mest fengende musikken

Programmet består av de fineste og mest fengende stykkene Stian Aareskjold vet om fra 1500- og 1600-tallet. På den tiden var det mindre forskjell på kunstmusikk og folkemusikk. Det gjør musikken lett å like også i dag, og konserten passer for absolutt alle. Den er også en gylden mulighet til å motbevise kjæresten, kompisen, eller kollegaen som ikke tror at barokk- eller renessanse-musikk er noe for dem. God fornøyelse!

Medvirkende

Atle Sponberg

Atle Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han har hatt en lang karriere som aktiv solist, kammermusiker og orkesterleder. Atle var i en årrekke konsertmester i KORK, før han overtok fiolinprofessorstillingen på UiT.

Atle er også en aktiv studiomusiker, og hans eminente spill kan høres på plateinnspillinger med alt fra Oslo Domkor til Dimmu Borgir.

Foto: Veronica Van Groningen

Stian Aareskjold

Stian Aareskjold er en av landets mest fremtredende (for ikke å snakke om engasjerte) trompetister. Han har vært en del av Det Norske Blåseensemble siden 2004. Når ensemblet går på scenen, er stykkene ofte skreddersydd til dem av nettopp Stian. Over 100 ulike verk og utallige stemmer er ført i pennen av ham, og flere vil det bli.

Stian er også tilknyttet Det Norske Kammerorkester, Londons velkjente barokkorkester «The English Concert» og flere norske barokkensembler. Han briljerer på både trompet og barokktrompet, og har i senere tid også temmet den villstyrige klaffetrompen.

Det Norske Blåseensemble

Med røtter tilbake til 1734, kan Det Norske Blåseensemble skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden. Det Norske Blåseensemble blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid, og får ofte selskap på scenen av unge talenter og lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
03.02.2022 19.30 FRIMURERLOGEN