Dato Tid Sted
18.08.2023 20.30 HALDEN TORG

Vi åpner høstsesongen med folkefest på torget i Halden! Med oss har vi flotte solister og noen av de aller beste musikalske øyeblikkene i filmhistorien.

Musikk utløser følelser, forteller historier og gjør filmopplevelsen rikere. Ikonisk filmmusikk rører ved noe i deg. Det kan være store verk, låter med wow-faktor, en kul groove, eller et spesielt minne du har. Denne musikken blir en del av livet, og har en verdi utover kun filmen du hørte den i. Når vi inviterer til «A night at the movies» ønsker vi å skape en stemningsfull kveld for hele byen. Med oss på scenen har vi Jannike Kruse, Hans Marius Hoff Mittet, Odd René Andersen og det lokale stjerneskuddet Eilev Elnes Hovengen. Dirigent er Jochen Neuffer.

Sparebank1stiftelsen Halden og Berg Sparebank er betydelige bidragsytere i lokalmiljøet. Konserten arrangeres med god støtte fra dem.

Området åpner kl. 19.00, og det blir salg av mat og drikke. Konserten starter kl. 20.30. Det er fri inngang, så her er det bare å møte opp. Vi gleder oss til å se deg!

Medvirkende:

Jochen Neuffer
Dirigent

Dirigent, arrangør og komponist Jochen Neuffer har jobbet med store navn og profilerte orkestre på tvers av sjangre. Blant dem er Robbie Williams, Gregory Porter, Lisa Fischer, Lalah Hathaway, BBC Symphony Orchestra, The Heritage Orchestra, KORK og WDR Big Band. Jochen liker å tøye grensene til ulike musikksjangere. Han jobber mest med ikke-klassiske orkestrale prosjekter, og med sine verk dukker han også jevnlig opp på noen av de viktigste festivalscenene som BBC Proms, North Sea Jazz Festival og Montreux Festival, og de mer banebrytende festivalene som Amsterdam Dance Event (ADE), og Tomorrowland.

Jannike Kruse

Jannike er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og Teaterhøgskolen i Göteborg/Artisten. Hun har blant annet spilt Sonja i Reisen til Julestjernen (Nationaltheatret), Annie i Annie get your gun (Riksteatret), Nancy Drew i Den syngende Frøken Detektiv (Oslo Nye Centralteatret), Serena i Fame (Chat Noir), Sheila i Hair (Det Norske Teatret) og Hodel i Spellemann på taket (Oslo Nye Teater).

Jannike har medvirket i flere tv-serier, blant annet NRKs Lindell-serier, filmer, NRK Radioteatret og gitt norsk stemme til en rekke tegnefilmfigurer, som Jasmin i Aladdin og tittelrollen i Mulan. Hun har sunget med ulike orkestre, blant annet Oslo Filharmonien, KORK, Stavanger Symfoniorkester og Marinemusikken. Jannike har en stor rolle i den norske filmen Dianas bryllup, som hadde premiere i 2020. Våren 2023 spiller hun rollen som Gabriella i Så som i himmelen ved Oslo Nye Teater.

Hans Marius Hoff Mittet

Hans Marius er utdannet ved Bårdar Akademiet. Han har medvirket i en rekke oppsetninger landet over, blant annet Monsieur Richard Firmin i The Phantom of the Opera og Javert i Les Misérables (Folketeateret), Erlend i Kristin Lavransdatter (Den Nationale Scene), Che i Evita (Kilden), Javert i Les Misérables (Hålogaland Teater), Berger i Hair (Det Norske Teatret), Rocky Horror Show (Nordland teater), Peer Gynt (Akershus festning), og Grease (Oslo Spektrum).

Hans Marius har også gjestet Oslo Nye teater en rekke ganger, blant annet som Grev Danilo i Den glade enke, Marius i Les Misérables og våren 2023 som hovedrollen Daniel i Så som i himmelen.  Høsten 2023 blir han å se i rollen som The Duke i Moulin Rouge på Chateau Neuf.

Odd René Andersen

Odd René Andersen kommer fra Fredrikstad og har jobbet som profesjonell vokalist og musiker siden 1990. Han er vokalist i bandet Dreampolice som har gitt ut plater i Japan, Tyskland, Canada, Benelux, i tillegg til Norge. Odd René ga ut sin første soloplate i 1995 og har i sin karriere delt scene med storheter som Paul McCartney, Tina Turner og Joe Cocker. Han har en helt unik formidlingsevne og tolker alle låter og musikkstiler elegant og stilsikkert. Odd René har et godt rykte som entertainer, med sin unike formidlingsevne og naturlige måte å kommunisere med publikum på.

I de senere år har Odd René showet My Motown, som over 100 000 publikummere har fått med seg, og både publikum og presse er over seg av begeistring. Han var også en del av vår Motown Torgkonsert i 2019.

Eilev Elnes Hovengen

Eilev har erfaring fra flere store produksjoner. Han har blant annet spilt i Matilda på Folketeateret og i Snøfall ved Oslo Nye Teater. I sistnevnte teater står han igjen på scenen i desember, i oppsetningen av julekalenderen Kristiania Magiske Tivoliteater. Eiliv dubber også ulike serier som Kodetropp O, Eventyr i New York, Bluey og Tom Gates. I Halden har han vært med i Den Hvite Dame på Fredriksten Festning og i flere oppsetninger med Juleselskapet i Fredrikshalds teater.

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter. 

Dato Tid Sted
18.08.2023 20.30 HALDEN TORG