Dato Tid Sted
10.03.2023 12.30 BRYGGA KULTURSAL HALDEN

Velkommen til et friskt møte med morgendagens talenter. Musikken er skrevet av lokale musikklinjeelever og fremføres av Det Norske Blåseensemble. På programmet står også et nytt verk av Therese Birkelund Ulvo.

Komponert av fremtiden

Konserten er resultatet av et spennende samarbeid mellom Det Norske Blåseensemble og musikklinjene på Askim, Kirkeparken, Greåker og Halden videregående skole. Etter et år med workshops og veiledning, får studentene muligheten til å høre musikken sin spilt av et stort, profesjonelt orkester. Publikum får en forsmak på hva morgendagens talenter har å by på.

Et nytt verk av Therese Birkelund Ulvo

På programmet står også urpremieren på Therese Birkelund Ulvos nye verk «Community Circle», skrevet spesielt for Det Norske Blåseensemble. Birkelund Ulvo er en av landets ledende unge komponister, og arbeider med det hun kaller «sosialdemokratisk musikk med flat struktur». Det betyr at dirigent, Christian Eggen, ikke får vetorett, men at musikerne også har ansvar for å ta initiativ og ha omtanke for fellesskapet.

Gratis inngang

Konserten er en del av VinterRiss, en festival i regi av nyMusikk Østfold. Inngangen er gratis.

Medvirkende:

Christian Eggen
Dirigent

Christian Eggen har hevdet seg på høyeste nivå som både dirigent, komponist og utøver. Han spilte sin første solokonsert som 16-åring i 1973, og var i mange år en av landets fremste pianister. Dirigentdebuten kom i 1980, og Christian er i dag blant Europas ledende dirigenter for samtidsmusikk. Han har skrevet musikk for både film, teater, fjernsyn, orkester og elektroakustiske installasjoner. Christian har vunnet en rekke priser, og i 2007 utnevnte Kong Harald ham til Kommandør av St. Olavs orden.

Therese Birkelund Ulvo
Komponist

Therese Birkelund Ulvo har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of Music and Drama i London. Hun er en av landets ledende unge komponister, og blir beskrevet som en utøverkomponist; hun arbeider i tett prosess med utøverne hun skriver for. Musikken er inspirert av andre kunstfelt, som film, tekst og lydkunst. Hun har et nært forhold til norsk tradisjonsmusikk, der man kan finne både det mikrotonale, det rapsodiske og åpne former. I tillegg til sitt virke som komponist er Therese blant annet aktiv som plateprodusent i flere sjangre: folkemusikk, samtidsmusikk, elektronisk musikk og jazz.

nyMusikk Østfold 

nyMusikk Østfold er en aktiv deltaker i det regionale musikklivet. Seksjonen har som målsetting å bringe ny musikk til publikum i tidligere Østfold fylke, og synliggjøre områdets musikere og komponister. En viktig del av programmet er de årlige Vinter- og HøstRiss-festivalene, hvor det blant annet presenteres nyskrevne verk. Sentralt står også samarbeid med lokale kulturorganisasjoner som Det Norske Blåseensemble, Kammermusikkserien i Moss, Kulturskolene, musikklinjene ved de videregående skolene i Moss, Askim, Halden og Sarpsborg, samt Galleri F15.

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734, tar vi vare på historien, samtidig som vi skaper den på ny. Vi er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør oss både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Vi ønsker alltid å gjøre musikken til vår egen, og streber etter å oppnå en unik klang, og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når vi spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter vi stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
10.03.2023 12.30 BRYGGA KULTURSAL HALDEN