Pressemelding

Opera Østfold og Det Norske Blåseensemble inngår samarbeid

Like før sommerferien ble det kjent i media at Opera Østfolds markedssjef går over i ny jobb, nå er det klart at Det Norske Blåseensemble tar over kommunikasjon- og markedstjenestene for Opera Østfold.

Synergier
Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold har samarbeidet i en årrekke på de store utendørsoppsetningene på Fredriksten Festning og andre ulike oppsetninger gjennom året – nå sist under Fredriksten Operafestival i juni. De to organisasjonene kjenner hverandre godt og har mange felles møtepunkter gjennom året. At man nå samler kompetanse på ett sted er en helt naturlig fortsettelse. Blåseensemblet får mulighet til å bygge opp en markedsavdeling med økt bredde i kompetansen, som kan brukes på tvers av organisasjonene. Samtidig oppnår man stordriftsfordeler og blir en enda bedre formidler av Haldens unike kulturinstitusjoner.

Naturlig
–  Dette føles helt riktig. Vi har hatt samarbeid i mange år, og flere av oss har også erfaring fra begge organisasjoner. At vi nå kan inngå et formelt samarbeid om kommunikasjon og markedsføring vil ikke bare gagne Opera Østfold og Blåseensemblet, men hele byen. Her får vi muligheten til å bidra enda mer til å markedsføre Halden som en kulturby med aktiviteter gjennom hele året,  Forteller Pål Scott Hagen, operasjef i Opera Østfold

Kollega og direktør i Det Norske Blåseensemble, Thorstein Granly, er ikke mindre entusiastisk.

– Vi er allerede i gang med samarbeidet, og sammen bobler vi over av gode ideer til hvordan vi kan løfte operaen og blåseensemblet enda noen hakk på markedsføringssiden. Sammen har vi et potensial til å nå rundt 50.000 publikummere de årene det er opera på festningen. Det tilsvarer 42 fulle hus på operaen i Oslo.

Varighet på 12 måneder
I første omgang varer samarbeidet frem til vårens storsatsning Den Flyvende Hollender har spilt sin siste forestilling. Mery Ann Susort har det siste året har hatt ett vikariat i Blåseensemblet, hun går nå over i en 50% prosjektstilling som markedskoordinator med hovedansvar for operaen.

I rute til Hollenderen
Den Flyvende Hollender skulle vært fremført i 2021, pga Covid-19 ble den utsatt ett år. – Vi er i god rute til oppsetning, og starter billettsalget i november. Som vanlig blir vi å treffe på julemarkedet på Fredriksten Festning, avslutter Pål Scott Hagen.

Pressekontakter:

Thorstein Granly – 906 00 540

Pål Scott Hagen – 906 88 480

Christer Elnes – 907 44 110

Foto Hagen / Granly – Veronica van Groningen

Foto Fredriksten Operafestival – Stein Johnsen, contentvideo.no