Tenk å skrive musikk for et helt orkester, kun ved hjelp av en datamaskin. Og så endelig få muligheten til å høre sin egen musikk i levende live, spilt av et samlet orkester!

Det er dette studentene får muligheten til når de årlig kommer til Halden i forbindelse med komposisjon-faget, sammen med Helge Sunde, som er førsteamanuensis ved Norges Musikkhøgskole. Helge er selv en særdeles allsidig komponist og musiker, kjent som multi-instrumentalist som trakterer de fleste messinginstrumenter, litt treblås, piano og synthesizere, og har skrevet musikk for TV-serier og dokumentarfilmer, i tillegg til KORK.

Helge forklarer at de utdanner folk til å skrive musikk, og at de har et tett samarbeid med Det Norske Blåseensemble: «Studentene jobber vanligvis med digitale lyder, og må gjette seg til hvordan det blir. Men det å få musikken akustisk smeltet sammen i et godt rom sammen med musikere fra Det Norske Blåseensemble, overgår all fantasi».

Henriette H. Eilertsen er student ved Norges musikkhøgskole, og får gjennom sitt studium skrive musikk for større ensembler. Hun sier det er litt skummelt, men også utrolig flott å endelig få høre musikken live, musikk man har jobbet med alene over lengre tid, kun ved hjelp av datamaskinlyder: «Det å se hele ensemblet gå inn i det og ta musikken på alvor, det er veldig stort!»

Er du nysgjerrig på musikkstudier, eller ønsker å utvikle ditt musikalske talent? Les mer på Norges musikkhøgskole, Norges største fagmiljø innenfor musikk.