Haydns trompetkonsert
En del av HaldenSessions
Denne konserten er dessverre ikke tilgjengelig der du er. Du kan likevel kose deg med mange andre konserter og masse spennende ekstramateriale.
This video is unfortunately not available in your area.
Piccolofløyten og tubaen får spille en uvanlig hovedrolle i disse to små gavepakkene av noen stykker, komponert av anerkjente Olav Anton Thommesen.
Olav Anton Thommesen sine “miniaTEKStur”-er ble opprinnelig til som vennetjenester for billedkunstner og fløytist Marit Bockelie og tidligere tubaist i Oslo Filharmonien, Marcus Knight. Her får henholdsvis piccolofløyte og tuba vist hva de er gode for, når begge akkompagneres av kun slagverk.
Thommesen ville utforske disse to ytterste grenseinstrumentene i orkesteret. Verkene er også påvirket av fascinasjonen han hadde for disco- og funkmusikken til George Clinton. Stykkene har en uhøytidelig karakter, og bør i følge Thommesen spilles med humor. Her får du høre Rose Elin Austad Ness på piccolo, og Roger Fjeldet på tuba. Slagverket trakteres av André Fjørtoft.
Tre miniaTEKStur for piccolo og slagverk
Olav Anton Thommessen
miniaTEKStur for tuba og slagverk
Olav Anton Thommessen
Olav Anton Thommessen er en profilert norsk komponist og kulturpersonlighet. Han har mottatt bestillinger fra alle de store norske orkestrene og festivalene, samt fra en rekke institusjoner i utlandet. Hans omfattende kunnskaper og engasjerende formidlingsevne har gjort ham til en ettertraktet lærer, foredragsholder og intervjuobjekt.
Thommesen har også gjort seg bemerket som foredragsholder, samfunnsdebattant og skribent. Hans musikkhistoriske serie med Tone Lunaas Kværne i NRK, “På komponistloftet”, munnet ut i programmet “Jeg er flerspors”, som vant Prix Italia i 1996.
17 konserter og masse ekstramateriale. Klassisk, jazz, opera, samtid, sanntid og mye mer. Alt spilt inn på fem historiske konsertsteder i Halden under nedstengningen våren 2021.
Thorstein Granly, direktør i Det Norske Blåseensemble, ønsker velkommen til HaldenSessions og forteller deg litt mer om både festivalen og ensemblet.
I følge Wikipedia er samtidsmusikk “kunstmusikk fra det 20. og 21. århundre”. Du skal ikke høre mange minuttene samtidsmusikk før du skjønner at det blir en veldig enkel definisjon. Denne musikkformen dekker en mengde ulike uttrykk, og vi skal ikke prøve oss på noen utfyllende beskrivelse her. Noe vi derimot tror de fleste kan være enige om, er at samtidskomponistene er uredde, åpne for ny inspirasjon og ofte ønsker å bryte grenser. Det fører til veldig mye interessant musikk, og lytteropplevelser som kan gjøre et helt spesielt inntrykk på deg. I HaldenSessions får du høre samtidsmusikk fra 1940-tallet, med innflytelsesrike Pauline Hall, og frem til i dag, med blant annet spennende verk av Kristine Tjøgersen og Lene Grenager.
Om konsertstedet:
Brygga Kultursal er Haldens storstue. Salen ble bygd som følge av at Det Norske Blåseensemble ble etablert og trengte gode øvingslokaler i byen. Den ble innviet med stort åpningsshow i 2008. Ensemblet disponerer salen 180 dager i året. De resterende dagene huser den andre lokale aktører, nasjonale artister og internasjonal musikk i verdensklasse. Kapasiteten i Brygga Kultursal har med årene blitt sprengt. Det er en av årsakene til at Det Norske Blåseensemble sammen med Kynningsrud AS har tatt initiativ til å bygge et nytt konsert- og teknologihus i Halden.
Les merEn del av HaldenSessions
En del av HaldenSessions
En del av HaldenSessions