Olav Anton Thommesen

Piccolofløyten og tubaen får spille en uvanlig hovedrolle i disse to små gavepakkene av noen stykker, komponert av anerkjente Olav Anton Thommesen.

Konsert 10 av 24 i HaldenSessions

Skrevet som en vennetjeneste

Olav Anton Thommesen sine “miniaTEKStur”-er ble opprinnelig til som vennetjenester for billedkunstner og fløytist Marit Bockelie og tidligere tubaist i Oslo Filharmonien, Marcus Knight. Her får henholdsvis piccolofløyte og tuba vist hva de er gode for, når begge akkompagneres av kun slagverk. 

Spilles med humor

Thommesen ville utforske disse to ytterste grenseinstrumentene i orkesteret. Verkene er også påvirket av fascinasjonen han hadde for disco- og funkmusikken til George Clinton. Stykkene har en uhøytidelig karakter, og bør i følge Thommesen spilles med humor. Her får du høre Rose Elin Austad Ness på piccolo, og Roger Fjeldet på tuba. Slagverket trakteres av André Fjørtoft.

Dette får du høre:

Tre miniaTEKStur for piccolo og slagverk
Olav Anton Thommessen

miniaTEKStur for tuba og slagverk
Olav Anton Thommessen

Olav Anton Thommesen
Komponist

Olav Anton Thommessen er en profilert norsk komponist og kulturpersonlighet. Han har mottatt bestillinger fra alle de store norske orkestrene og festivalene, samt fra en rekke institusjoner i utlandet. Hans omfattende kunnskaper og engasjerende formidlingsevne har gjort ham til en ettertraktet lærer, foredragsholder og intervjuobjekt.

Thommesen har også gjort seg bemerket som foredragsholder, samfunnsdebattant og skribent. Hans musikkhistoriske serie med Tone Lunaas Kværne i NRK, “På komponistloftet”, munnet ut i programmet “Jeg er flerspors”, som vant Prix Italia i 1996.