Opera Østfold

Operasanger Thomas Ruud har valgt ut de fineste tenorariene og fremfører dem i den vakre ballsalen på Rød Herregård.

Konsert 9 av 24 i HaldenSessions

De fineste tenorariene

I denne konserten har den fantastiske tenoren Thomas Ruud valgt ut de fineste tenorariene og fremfører dem i den vakre og autentiske ballsalen på Rød Herregård. Tenorer synger i følge Ruud som oftest om kjærlighet. Mer spesifikt om jenter som forlater dem. Han har også en teori om hvorfor de gjør akkurat det, men for å høre den må du se intervjuet med ham lenger ned på denne siden. Der får du også vite litt mer om sangene som står på programmet. Pianist er Dorina Komani.

Dette får du høre:

Mattinata Ruggero
Leoncavallo

Core ‘ngrato
Salvatore Cardillo

O sole mio
Eduardo Di Capua

Dein ist mein ganzes Herz
Franz Lehàr

Nessun Dorma
Giacomo Puccini

Thomas Ruud
Tenor

Tenor Thomas Ruud er en av Skandinavias mest ettertraktede sangere. Han debuterte på Den Norske Opera i 1994 som Grev Almaviva i “Barberen i Sevilla”, en debut VG omtalte som en”en tenor-seier”. Ruud har bodd nesten 15 år i Tyskland og har vært ansatt og engasjert ved en rekke av Tysklands største operahus. I Norge er han, ved siden av sine roller på Nasjonaloperaen, regionoperaer og Opera til folket i Oslo, blant annet kjent for sin deltakelse i “Hanne Krogh og de tre tenorer”. 

Det er ikke første gang Ruud synger i Halden. Han har blant annet gjort “La Traviata” med Den Norske Opera og vært med på “Allsang på grensen”. Begge deler på Fredriksten Festning. Sommeren 2021 opptrådte han på Vannvogna Konsert & Kunsthall i Halden da Opera Østfold arrangerte operafestival. 

Opera Østfold

Opera Østfold er en aktiv operatilbyder med ett hovedmål – “opera-glede til alle”. De kan skryte av å disponere Norges største og mest spektakulære operascene med 2.800 sitteplasser utendørs på Fredriksten Festning. Her setter de opp storslåtte forestillinger hvert andre år. Opera Østfold gjør også en rekke andre arrangementer, som konserter på barnehager, skoler, institusjoner, opera på by´n og familieforestillinger for små og store.