Dato Tid Sted
30.08.2024 19.30 BRYGGA KULTURSAL HALDEN Kjøp billetter
31.08.2024 19.30 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD Kjøp billetter
04.09.2024 19.30 SARPSBORG SCENE Kjøp billetter
05.09.2024 19.30 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS Kjøp billetter

Bli med på en helaften når Det Norske Blåseensemble gjenskaper den musikalske stemningen fra gamle cabaretscener sammen med Heidi Ruud Ellingsen og Erlend Skomsvoll.  

I Berlin på 1920-tallet slo en ny musikalsjanger ut i full blomst på byens scener. Dramaet, musikken, sangen og dansen viste seg fra nye sider. Det var mer elegant og ekstravagant, men også mer intenst og pirrende. Med et anker i jazzen, ble cabaret et friskt musikalsk uttrykk, som ble kjernen i utelivet og underholdningen på denne tiden.  

Nå bringer Det Norske Blåseensemble stemningen inn i 2024.  Den skaper de sammen med musikalstjerne Heidi Ruud Ellingsen og jazzkomponist Erlend Skomsvoll.  

Heidi er et etablert navn innenfor sjangeren og har stått på scenen i flere musikaler. Senest i Moulin Rouge der anmelderen i NRK skrev følgende:  

Svaret på alt som glitrer i denne forestillingen, heter Heidi Ruud Ellingsen … (hun) synger de andre gode, og hun spiller de andre gode. Fra det øyeblikket hun kommer på scenen, finner forestillingen sin form, den flyter, energien er på plass, og laget er komplett. 

NRK

Erlend Skomsvoll er en av landets fremste komponister og musikere innen jazz. Hans store nysgjerrighet til musikk skaper stor suksess. Erlend har tidligere arrangert og vært musikalsk leder for ensemblet. Begge prosjektene brakte dem til hovedscenen under Europas største jazzfestival, Elbjazz.   

Medvirkende:   
Heidi Ruud Ellingsen, solist
Erlend Skomsvoll, arrangør og kapellmester

Varighet: 2 timer, inkludert pause.