Historisk messingsekstett i historiske omgivelser. Arrangementet er gratis.

I fantastiske omgivelser i hagen på Rød Herregård kan du oppleve en time med «marsjer og støkker», som vi sier i Halden. Her blir det tid til både vals, korps og flere av de velkjente klassikerne. Konserten ledes av Det Norske Blåseensemblets egen tubaist, Roger Fjeldet. Underveis vil han på en morsom og levende måte fortelle om både musikken, messingsekstettens tradisjon og ensemblets historie.

Roger Fjeldet
Roger Fjeldet startet karrieren i skolekorps og musikkorps på Raufoss. Han har nå vært profesjonell musiker i 38 år med Divisjonsmusikken og Det Norske Blåseensemble som fast arbeidsplass. Roger er glødende opptatt av norsk musikkorpshistorie og arbeider for tiden med en bok om Divisjonsmusikken i Halden.

Rød Herregård
Imponerende Rød Herregård i Halden er et av Norges største og best bevarte lystgårdsanlegg. De eldste delene av hovedbygningen er trolig fra 1600-tallet. Den fantastiske hagen utenfor er et populært turmål. Hageanlegget ble anlagt som en stor barokkhage med rette stier, terrasser, fiskedammer og en paviljong midt i hovedaksen. Senere ble den utvidet med en engelsk landskapshage rundt. På Rød Herregård kan du få omvisning både inne og ute. Akkurat nå kan du også se utstillingen Keramikksommer.

Billetter
Arrangementet er gratis, og det er bare å møte opp. Det blir satt ut stoler nok til alle og kafeen vil være åpen før konserten. Det er også mulig å ta med for eksempel eget piknik-pledd og kurv. Konserten passer for alle og er perfekt i kombinasjon med en omvisning på Rød Herregård.

Dato Tid Sted
12.08.2021 14.00 I HAGEN PÅ RØD HERREGÅRD