Dato Tid Sted
07.01.2022 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
09.01.2022 19.00 SARPSBORG SCENE
13.01.2022 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
14.01.2022 19.00 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD

Start året med et skikkelig smell! Det Norske Blåaseensemble inviterer tradisjonen tro til en feststemt nyttårskonsert med fullt orkester og spennende gjester.

Årets solist er den fantastiske sopranen Ingeborg Gillebo, som har sunget seg til scener som Metropolitan Opera i New York og roller som Cherubino i Figaros Bryllup ved Den Norske Opera og Ballett. På hver konsert får du også gleden av å oppleve et ungt, lokalt talent. Konserten dirigeres av energiske og anerkjente Peter Szilvay.

Klassiske orkesterstykker og flotte arier

Årets program tar deg med på en musikalsk reise, som kanskje ikke så overraskende vil starte i Wien. Du får høre klassiske orkesterstykker og flotte arier fra operaer og operetter. Det blir selvfølgelig også tid til prikken (eller skal vi si korken) over i-en på enhver nyttårskonsert – de populære ekstranumrene Radetzky marsj og Champagnegaloppen. Velkommen til en nydelig start på det nye året!

Medvirkende

Ingeborg Gillebo – sangsolist

Ingeborg Gillebo studerte ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København. I august 2011 vant hun 2. plass i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse og i juni 2015 representerte hun Norge i verdens største sangkonkurranse; BBC Cardiff Singer of the World. Hun gjorde sin operadebut på Det Kongelige Teater i København som Margret i «Wozzeck». Kort tid etter gjorde hun sin debut på Den Norske Opera som Cherubino i «Figaros bryllup». Siden har hun opptrådt ved en rekke ledende operahus og festivaler, som Metropolitan Opera i New York, Opernhaus Zürich, Theater an der Wien, Théâtre du Capitole de Toulouse, Opéra Royal de Versailles og Richard Wagners egen festival, Bayreuth Festivalen.

Gillebo er en meget etterspurt konsertsangerinne, og blant høydepunktene er en konsert til ære for Placido Domingo i Amsterdam, opptreden på den årlig Richard Tucker-gallaen i Carnegie Hall i New York og konserter med orkestre som Berliner Philharmoniker, Birmingham Symphony Orchestra, Orchestre de Chambre de Paris og Camerata Salzburg. Hun har samarbeidet med dirigenter som James Levine, Marc Minkowski, Andris Nelsons, sir Robert Norrington, Vasily Petrenko og sir Simon Rattle.

Peter Szilvay – dirigent

Peter Szilvay er en energisk og karismatisk dirigent. Han er en av et økende antall allsidige dirigenter som har lært faget sitt fra innsiden av orkesteret. Etter å ha startet karrieren som profesjonell fiolinist, ble Szilvay assisterende dirigent for Mariss Jansons i Oslo Filharmonien, før han fortsatte i samme stilling for Stavanger Symfoniorkester. Han har siden dette dirigert en rekke berømte ensembler, inkludert St Petersburg Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France og Det Kongelige Kapel (the Royal Danish Orchestra). Her i hjemlandet har han jobbet med blant annet Kringkastingsorkesteret (KORK), Det Norske Kammerorkester, Arktisk Filharmoni, Bergen Filharmoniske Orkester samt Trondheim og Kristiansand Symfoniorkester.

Szilvay er en erfaren operadirigent, og har ledet produksjoner ved Den Norske Opera, Nordnorsk Opera, Opera Sør og Mainfranken Theatre i Würzberg iTyskland. I 2011 ble Szilvay anerkjent for sitt arbeid med samtidsmusikk, da Forbundet av Norske Komponister tildelte ham deres kunstnerpris. Han har dirigert over 160 urfremføringer og spilt inn ny musikk sammen med blant annet Oslo Filharmonien og KORK.

Alfred Minge – solist i Halden

Alfred Minge er 19 år, og har spilt fiolin i over 11 av dem. Først på kulturskolen i Halden. Deretter på musikklinjen på Halden Videregående Skole avdeling Risum. For tiden tjenestegjør han i Hans Majestet Kongens Gardes 3. kompani. Målet med musikken han presenterer og fremfører er å få uttrykke seg selv og å glede andre. Han setter stor pris på muligheten og opplevelsen det er å få spille på denne konserten.

Milla Eline Kitterød – solist i Sarpsborg

16 år gamle Milla Eline Kitterød har spilt fløyte siden hun var 7 år gammel. Først i Varteig og Hafslundsøy skolekorps og ved kulturskolen i Sarpsborg. I dag går hun på musikklinjen på Greåker videregående skole, spiller i Greåker musikkorps og har siden 2019 vært en del av talentutviklingsprogrammet til Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Målet hennes med musikken er å glede andre og å få uttrykke seg uten å bruke ord. Hun gleder seg stort til å få være en del av det nydelige samspillet til blåseensemblet.

Arian Amundsen Borgaas – solist i Moss

12 år gamle Arian Amundsen Borgaas har spilt klarinett halve livet. Han begynte på trommer i Jeløy Musikkorps, før han et halvt år senere startet å spille klarinett på kulturskolen i Moss. Klarinetten ble valgt fordi han ville spille melodier. Arian spiller fremdeles både i korpset og på kulturskolen. Målet hans med musikken er å se hvor god han kan bli. Han er litt nervøs for konserten, men tror det bli kult.

Kristoffer Kofoed – solist i Fredrikstad

17 år gamle Kristoffer Kofoed går på musikklinja på Greåker videregående skole. Han begynte å spille trombone på Fredrikstad Kulturskole for 9 år siden. Målet med musikken er å komme inn i Hans Majestet Kongens garde når han blir gammel nok. Kofoed tror at denne konserten er noe han kommer til å huske resten av livet, og han gleder seg utrolig mye. Ikke bare til å spille selv, men også til å høre resten av programmet.


Dato Tid Sted
07.01.2022 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
09.01.2022 19.00 SARPSBORG SCENE
13.01.2022 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS
14.01.2022 19.00 BLÅ GROTTE FREDRIKSTAD

*Konserten er inkludert i abonnementet for vårsesongen 2022 i Halden og Moss