Det blir fengende rytmer og moderne jazz når Det Norske Blåseensemble, jazzsaksofonist Marius Neset og pianist Erlend Skomsvoll inviterer hverandre til lekent musikalsk fyrverkeri. Her tas publikum med på refleksjoner om musikkens ulike virkemidler. Et dypdykk inn i komponistenes mange musikalske uttrykk.

Neset er en av våre mest anerkjente fremadstormende komponister og jazzmusikere, og har både vunnet spellemannspris og vært nominert til nordisk råds musikkpris.

Marius Neset har komponert i mange år og har i sin karriere som komponist maktet å ta vare på den grunnleggende musikalske jazztradisjonen, samtidig som han har klart å sette sitt særpreg og stått for en fornyelse av sjangeren. Sammen med Det Norske Blåseensemble blir en rekke verk inspirert av sanseinntrykk hentet fra naturen, og musikken er gjenkjennbar og moderne på samme tid. Neset har en unik måte å utforske og formidle musikalske opplevelser på, og vi nyter godt av Neset sine mange internasjonale erfaringer.

Erlend Skomsvoll har hele livet hatt en stor nysgjerrighet og glede over mange musikalske stilretninger. Denne gangen er det den moderne jazzen som får seg et velfortjent nytt blikk, en solid oppfølger til forrige suksess sammen med Mathias Eick. I 2016 inkluderte magasinet DownBeat ham, som eneste europeer, på listen over lovende musikere, 25 for the future, sammen med navn som Kamasi Washington og Kris Davis.

I uke 6 skulle Det Norske Blåseensemble, sammen med Marius Neset og Erlend Skomsvoll etter planen hatt konserter, både i Halden, på Kryssover Jazzfest i Moss og på Sentralen Oslo. Konsertene har blitt avlyst som et resultat av den uoversiktlige smittesituasjonen. Det blir i stedet gjort innspilling, og resultatet kan du få med deg på DNBEplay i løpet av våren 2021.