Erlend Skomsvoll

I denne fengende konserten utforskes og lekes det med rytmer, lyder, instrumenter, volum, tempo og alt annet som kan utforskes og lekes med.

Konsert 18 av 24 i HaldenSessions

Musikalitet, kreativitet og kvalitet

At multitalentet Erlend Skomsvoll genuint setter pris på musikk i mange ulike former, er tydelig i musikken han skriver. Her utforskes og lekes det med rytmer, lyder, instrumenter, volum, tempo og alt annet som kan utforskes og lekes med. Resultatet damper av både musikalitet, kreativitet og kvalitet.

Et spennende og variert program

I denne konserten får du høre groovy og kule “Gutta på smia”, spennende “Stubborn Creek Sawmill” som byr på flere overraskelser underveis, og melodiøse “Bukkenikkenei” som bukter seg rundt den velkjente bursdagssangen “Hurra for deg”. Konserten avsluttes med en liten perle av et nummer, kalt “Dsjåkåccåråcka”. Stykket er sats 8 av Skomsvoll egen slagverkkonsert, og spilles på xylofon, vibrafon og to eksemplarer marimba. 

Dette får du høre:

Gutta på smia  
Erlend Skomsvoll

Stubborn Creek Sawmill
Erlend Skomsvoll

Bukkenikkenei
Erlend Skomsvoll

Dsjåkåccåråcka – sats 8
Erlend Skomsvoll

Erlend Skomsvoll
Komponist og pianist

Erlend Skomsvoll er en prisbelønt jazzmusiker – pianist og tubaist, komponist, dirigent og arrangør, som har en stor nysgjerrighet og glede over mange musikalske stilretninger. Han er utdannet ved Jazz-linja, på det som er dagens Institutt for musikk på NTNU. Her ble han i 1998 en sentral figur i gruppa Come Shine, som er kjent for sine fantasifulle og nyskapende tolkinger av jazz-standarder. I 2000 ble han ansatt i Norsk kulturråds aspirantstilling ved Midt-norsk jazzsenter, og har derved fungert som en sentral utøver, dirigent og arrangør for Trondheim Jazzorkester.

Erlend komponerer alt til sitt eget «Skomsvoll Orkester», som ble etablert 1996. Dette ble i 2004 videreført i «Skomsork». Bandet ble nominert til Spellemannsprisen for albumet med samme navn i 2004. I 2014 ga Skomsvoll ut albumet Holberg Variations sammen med Christian Ihle Hadland og 1B1. Her tar strykeorkester sammen med piano for seg Edvard Griegs kjente Holberg Suite i en improvisatorisk lek. Albumet vant Spellemannsprisen i 2014 i klassen klassisk. Han har også mottatt Spellemannsprisen i kategorien jazz med Come Shine for albumet «Do do that voodoo».

Skomsvoll mottok Buddyprisen, norsk jazz høyeste utmerkelse, i 2015. Denne fikk han ikke minst på grunn av hans retolkninger av musikken til Chick Corea i 2000, og at han med dette også grunnla suksesshistorien til Trondheim Jazzorkester.