Sanntid kammer

Syv musikere fra Det Norske Blåseensemble står klare på scenen i Brygga Kultursal. Ingen av dem vet hva de kommer til å spille. Alt kan skje.

Konsert 21 av 24 i HaldenSessions

Eksepsjonelle musikere

Det Norske Blåseensemble er trolig det eneste ensemblet i verden som improviserer hele konserter med klassiske rammer. Musikkformen krever eksepsjonelle musikere som kjenner instrumentene sine ut og inn. For ikke å snakke om solide samarbeidsevner og en god porsjon mot. Sanntidsprosjektet startet i 2009, og har ført til en rekke ulike konserter med alt fra noen få musikere til hele ensemblet. Geir Lysne har vært kurator siden 2013.

En helt spesiell spenning i rommet

At musikken blir improvisert i øyeblikket, gjør hver eneste tone til en liten overraskelse. Det å vite at det kan gå galt når som helst, skaper en helt spesiell spenning i rommet. I denne konserten får du bli med inn i et øyeblikk som allerede har vært. Har du lyst til å oppleve en sanntidskonsert i sann tid? Følg med på dnbe.no.

Dette får du høre:

Part 1

Part 2

Part 3

Geir Lysne
Kurator

Geir Lysne er professor ved Norges Musikkhøgskole, og har vært kurator for Det Norske Blåseensemble i sanntidsmusikk siden i 2013. Hans utmerkede metodikk i orkesterimprovisasjon har bidratt sterkt til suksessen.

Geir er godt etablert som dirigent, og startet i 2021 på sin 3. periode som sjefdirigent for radiostorbandet i Hamburg – NDR Bigband. Han har skrevet en rekke bestillingsverk, og musikken hans har vært fremført på konsert, radio eller TV i over 30 land.