Klassisk med Christian Eggen

De klassiske komponistene Mozart og Bach kommer virkelig til sin rett i den fantastiske ballsalen på Rød Herregård.

Konsert 24 av 24 i HaldenSessions

Mozart, Mozart, Bach

“Jeg regner det som det beste jeg har skrevet i livet mitt”, skrev Mozart til sin far kort tid etter premieren på “Kvintett i Ess-dur for Piano og Horn”. Han hadde også god grunn til å være stolt av vakre “Serenade No. 10 – Gran partita” (3.sats), som er det andre stykket på programmet. Sist men ikke minst får du høre Bachs flotte “Piano Concerto in D major”.

Klassisk musikk i klassiske omgivelser

De klassiske komponistene kommer virkelig til sin rett i den fantastiske ballsalen på Rød Herregård. Salen har vært uendret siden den sto ferdig på midten av 1700-tallet. Her er alt originalt, fra de detaljrike stolene til glasset i vinduene. Original er også musikken, som spilles slik den ble skrevet. Dog er cembaloen for anledningen oppgradert til flygel. Stykkene fremføres av tre ulike besetninger med musikere fra Det Norske Blåseensemble. Musikalsk leder og pianosolist er Christian Eggen.

Dette får du høre:

Quintet for Piano and Winds, Largo – Allegro moderato
Wolfgang Amadeus Mozart

Serenade No. 10 – «Gran Partita» – 3. sats
Wolfgang Amadeus Mozart

Piano Concerto in D major
Johan Sebastian Bach

Christian Eggen
Dirigent og pianist

Christian Eggen har hevdet seg på høyeste nivå som både dirigent, komponist og utøver. Han spilte sin første solokonsert som 16-åring i 1973, og var i mange år en av landets fremste pianister. Dirigentdebuten kom i 1980, og Eggen er i dag blant Europas ledende dirigenter for samtidsmusikk.

Eggen har skrevet musikk for både film, teater, fjernsyn, orkester og elektroakustiske installasjoner (!). Han har vunnet en rekke priser, og i 2007 utnevnte Kong Harald ham til Kommandør av St. Olavs orden.