Dato Tid Sted
01.09.2022 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
02.09.2022 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS

Velkommen til en konsert der du garantert kan nynne med til alle stykkene – også om du ikke er så kjent med klassisk musikk.

De største hitene fra den klassiske katalogen

Klassiske favoritter er enkelt og greit de største hitene fra den klassiske katalogen. Her kommer melodier som blomstervalsen fra Nøtteknekkeren, temaet fra Svanesjøen og Can can fra Orpheus som perler på en snor. Kanskje vil noen av titlene i programmet virke ukjente, men melodien vil uansett få deg til å nikke gjenkjennende. Len deg tilbake og nyt en hitparade du sjeldent får på en og samme konsert.

Et rendyrket Det Norske Blåseensemble

Dette er en perfekt anledning for å dyppe tåa i sjangeren for deg som ikke har vært på klassisk konsert før. Det er også en sjelden mulighet til å oppleve et rendyrket Det Norske Blåseensemble uten eksterne solister. Dirigentpinnen vil svinges av rutinerte Peter Szilvay.

Medvirkende:

Peter Szilvay*
Dirigent

Peter Szilvay er en energisk og karismatisk dirigent, og en av de som har lært faget fra innsiden av orkesteret. Etter å ha startet som profesjonell fiolinist, ble Szilvay assisterende dirigent for Mariss Jansons i Oslo Filharmonien, og senere for Stavanger Symfoniorkester. Szilvay har dirigert berømte ensembler som St Petersburg Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France og Det Kongelige Kapel. I Norge har han jobbet med blant annet Kringkastingsorkesteret (KORK), Det Norske Kammerorkester, Arktisk Filharmoni, Bergen Filharmoniske Orkester samt Trondheim og Kristiansand Symfoniorkester. Han er også en erfaren operadirigent.

I 2011 ble Szilvay anerkjent for sitt arbeid med samtidsmusikk, da Forbundet av Norske Komponister tildelte ham deres kunstnerpris. Han har dirigert over 160 urfremføringer og spilt inn ny musikk sammen med blant annet Oslo Filharmonien og KORK.

*Denne konserten ble tidligere annonsert med Rolf Gupta som dirigent. Han måtte dessverre melde avbud. Vi er glade for å ha fått en så solid erstatter som Peter Szilvay.

Det Norske Blåseensemble

Med røtter tilbake til 1734, kan Det Norske Blåseensemble skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden. Det Norske Blåseensemble blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid, og får ofte selskap på scenen av unge talenter og lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Dato Tid Sted
01.09.2022 19.00 BRYGGA KULTURSAL HALDEN
02.09.2022 19.00 PARKTEATRET MOSS KULTURHUS