Vi oppdaterer fortløpende våre nettsider og digitale plattformer hvis det skjer endringer i vårt program.

Det blir fengende rytmer og moderne jazz når Det Norske Blåseensemble og jazzsaksofonist Marius Neset inviterer hverandre til lekent musikalsk fyrverkeri i klassiske former midt i mørketiden. Underveis vil publikum inviteres med på refleksjoner om musikkens ulike virkemidler, som skaper dypdykk inn i komponistens mange musikalske uttrykk. Erlend Skomsvoll har arrangert musikken, så kvelden sammen med Det Norske Blåseensemble blir garantert stemningsfull.

Neset er en av våre mest anerkjente fremadstormende komponister og jazzmusikere, og har både vunnet spellemannspris og vært nominert til nordisk råds musikkpris.

Marius Neset har komponert i mange år og har i sin karriere som komponist maktet å ta vare på den grunnleggende musikalske jazztradisjonen, samtidig som han har klart å sette sitt særpreg og stått for en fornyelse av sjangeren. I konserten sammen med Det Norske Blåseensemble er en rekke verk inspirert av sanseinntrykk hentet fra naturen, og musikken er gjenkjennbar og moderne på samme tid. Neset har en unik måte å utforske og formidle musikalske opplevelser på, og konserten nyter godt av Neset sine mange internasjonale erfaringer. Underveis vil publikum inviteres med på refleksjoner om musikkens ulike virkemidler, som skaper dypdykk inn i komponistens mange musikalske uttrykk. Vi får høre spurvens melodiøse sang, diskret vindpust, i kontrast til en besluttsom vårdans, og mye mye mer.

For å gjøre kvelden komplett vil musikken arrangeres av Erlend Skomsvoll, som hele livet har hatt en stor nysgjerrighet og glede over mange musikalske stilretninger. Denne gangen er det den moderne jazzen som får seg et velfortjent nytt blikk, en solid oppfølger til forrige suksess sammen med Mathias Eick. Det Norske Blåseensemblet er stolte av å få presentere sitt samarbeid med Marius Neset. I 2016 inkluderte magasinet DownBeat ham, som eneste europeer, på listen over lovende musikere, 25 for the future, sammen med navn som Kamasi Washington og Kris Davis. Velkommen til en stemningsfull konsert mens kulden biter på utenfor.