Så kom endelig 2021. Men året startet ikke helt som planlagt. For oss i Det Norske Blåseensemble startet det bokstavelig talt med relativt blanke ark.

Vår virksomhet er påvirket av nasjonale og regionale smittebegrensende tiltak. Med hensyn til situasjonen vi er i, valgte vi å avlyse alle konserter som var planlagt for januar. Vi vurderer fortløpende hvordan vi jobber videre herfra. Målet er å opprettholde aktivitet og ikke la musikken stilne. Vi spiller inn digitale konserter med kun deler av ensemblet til stede for å sikre at retningslinjer for smittevern overholdes.

Å avlyse konserter er en kjedelig situasjon å være i. Kanskje spesielt kjedelig for våre unge musikalske gjestesolister, som skulle vært med oss på Nyttårskonsertene:

Christoffer Kofoed på trombone i Fredrikstad. Arian Amundsen Borgaas på klarinett i Moss. Milla Eline Kitterød på fløyte i Sarpsborg og Alfred Minge som skulle spille fiolin på konserten i Halden.

Foto: Veronica Van Groningen

Vi hadde gledet oss veldig til å ha dem med oss. Men vi ser fremover og satser på å både se og høre dem spille på Nyttårskonserten i januar 2022.

Plan-B

Er det noe vi har blitt gode på i løpet av det siste året, så er det å snu oss rundt og tenke nytt. Vi startet derfor året 2021 med å legge planer for nye musikalske prosjekter. Nå jobbes det med flere forskjellige prosjekter i form av innspillinger og digitalkonserter.

dnbeplay.no får du enkel og god tilgang til konsertene våre. Her kan alle konserter vi har publisert oppleves når som helst, hvor som helst.

Vi minner om at alle som har kjøpt billett til Nyttårskonsertene får informasjon om refusjon fra de ulike billettløsningene på spillestedene. Spørsmål rundt avlysningene kan rettes Christer Elnes, ce@dnbe.no, 90744110.