Over 1500 barneskoleelever fikk oppleve Dyrenes Karneval i Brygga Kultursal.

Jeg håper barna fikk stjerner i øynene av den vakre dansen og musikken, og at vi sådde et lite frø om framtidige kulturelle opplevelser.

Kirsti Marie Andersen, kommunekontakt DKS Halden.

Da Det Norske Blåseensemble og Den lokale kulturelle skolesekken hadde første planleggingsmøte kom det frem at de allerede hadde en avtale med koreograf Sverre Heidenberg og Halden Danseskole om å sette opp Dyrenes Karneval. Da ensemblet fikk spørsmål om å bli med, var det med stor glede vi sa ja. Fra det møte vokste samarbeidet.

Dyrenes Karneval var en festlig opplevelse som appellerte til både barn og voksne. Invitasjonen var åpen for alle som ønsket å ta del i denne lekne feiringen av kunst og musikk.

Torstein Granly, direktør DNBE.

Premiere i februar

Dyrenes Karneval ble vist for skolebarn fra 1. til 4. trinn. Totalt ble det arrangert fem skoleforestillinger. Over 1500 barn fikk gleden av å oppleve forestillingen. Uken ble avsluttet med en gratis forestilling torsdag som var åpen for alle aldre.

Nå har vi i over et halvt år hoppet, danset, sydd, hatt workshop på Kulturhuset, testet bevegelse på et ti meter langt silketeppe og brukt 40 meter med tyll for å lage svanens kostyme – for ikke å snakke om fjær, paljetter, ledlys, visuelle effekter, koreografi, scenelys og regi. Stian har laget et fabelaktig musikkarrangement for blåsere.

Kirsti Marie Andersen, kommunekontakt DKS Halden.

Dyrenes Karneval av Camille Saint-Saëns ble skrevet i 1886 og var opprinnelig ment for privat underholdning. Komponisten pekte humoristisk nese til samtidskomponister og musikkritikere gjennom musikken, men ønsket aldri at verket skulle fremføres offentlig i sin levetid. Etter Saint-Saëns’ død ble stykket en publikumssuksess, spesielt «Svanen», som ble verdenskjent gjennom Anna Pavlovas solodans.

Danserne Carl André Johansson og Aurora Itland og skuespillerne Veronika Mittet og Marcus Hannestad gav liv til dyrekarakterene. Dyrenes Karneval fylte kultursalen med latter, nysgjerrighet og spenning.

Det Norske Blåseensemblet er stolte av å delta i et slikt prosjekt. Det er underholdende, men bidrar til å utvide de kulturelle horisontene for innbyggerne i Halden, uansett alder. Det er viktig for oss å bidra til å skape en rik og variert kulturscene.

«Som et regionalt orkester ønsker vi å tilby varierte og inspirerende musikalske opplevelser for alle aldre og bakgrunner.»

Thorstein Granly, Direktør DNBE.

Bak produksjonen stod regissør Dag Sørlie og koreograf Sverre Magnus Heidenberg. Kostymedesignere var Marit Røed og lysdesigner Joakim Johansen.