1. Nyttårskonsert med solist Mari Eriksmoen

Veien til Wien blir kort når Det Norske Blåseensemble setter tonen for det nye året. Her får du alt du kan ønske deg av en klassisk nyttårskonsert – lystige og lette orkesterverker, overtyrer og solistnummer. Det blir selvfølgelig også tid til de populære ekstranumrene Radetzky marsj og Champagnegaloppen.

Årets solist ble nylig kåret til en av de aller beste norske sopraner gjennom tidene av BBC. Hun har gjort en kometkarriere i både inn- og utland, og kommer rett fra rollen som Pamina i Bergen Nasjonale Operas første oppsetning av Tryllefløyten. På hver konsert får du også et spennende solistnummer fra unge, lokale talenter. Det hele ledes med stø hånd av en av Norges fremste dirigenter, Eivind Aadland.

Spilles i: Halden, Moss, Sarpsborg og Fredrikstad

Gavetips til: Mor og far, svigerforeldre, besteforeldre, tanter og onkler, den gode naboen – denne konserten er for alle!


2. Konsert: Sketches of Miles

Miles Davis er kjent som det største geniet jazzen noensinne har sett. På denne konserten gjenskapes den ikoniske musikken hans fra samarbeidet med Gil Evans. Her får du elementer fra moderne jazz, smakfullt sammensatt i orkestrale arrangementer av Magnus Lindgren og Hans Ek. Alt mesterlig fremført av Det Norske Blåseensemble og Theo Croker Quartet.

Å fylle skoene til Miles Davis krever sin trompetist. Det er Theo Croker, som har rukket å bli en av de mest respekterte jazzmusikerne i sin generasjon. Resten av kvartetten består også utelukkende av fantastiske musikere som har spilt med alle de store innen jazzen. Når de nå slår sammen kreftene med den musikalske tyngden til Det Norske Blåseensemble, kan du se frem til noe helst spesielt. Dirigent er Magnus Lindgren.

Spilles i: Halden, Moss og Oslo

Gavetips til: De som liker å høre et orkester utfolde seg i jazzens verden. Perfekt for jazzentusiasten og den du vil introdusere for sjangeren.


3. Konsert: Broadway Showstoppers

Noen musikalnumre har en helt spesiell innvirkning på publikum. Enten det er en følelsesladet ballade eller et fyrverkeri med fullt orkester, er fellesnevneren den samme. Applausen vil ingen ende ta, og gåsehuden nekter å legge seg. På denne konserten får du disse høydepunktene fra kjente musikaler som «Mamma Mia», «Panthom of the Opera» og «Les Misérables» – på rad og rekke.

I likhet med kveldens numre, har også solistene høstet store mengder jubel. Espen Grjotheim har lenge vært en av landets mest kjente og kjære musikalartister. Det finnes knapt en hovedrolle Grjotheim ikke har hatt og gjort med stor suksess. Høsten 2023 inntar han hovedrollen i Folketeaterets store musikalproduksjon Miss Saigon.

I samme musikal får han selskap av stjerneskuddet Sanne Kvitnes. Hun stormet inn på musikalscenen våren 2020 til strålende kritikker, da hun på kort varsel steppet inn i en av hovedrollene i «Chess» på Folketeatret. Prestasjonen sikret henne også prisen «Årets musikalartist» i 2021.

Spilles i: Halden, Moss, Fredrikstad og Sarpsborg

Gavetips til: Søsken, venne- eller kjærestekveld eller en helaften for mor og datter. Passer utmerket for de som skal besøke oss for første gang.


Vårprogrammet er ute

Du finner flere spennende konserter å velge mellom på vårt rykende ferske vårprogram.

God jul!